1. Pentru ca mostenitorul Coroanei Britanice promoveaza Romania

1. Pentru ca mostenitorul Coroanei Britanice promoveaza RomaniaDe mai multe ori in ultimii ani Printul Charles a vizitat judetul Brasov si imprejurimile din Transilvania, indragostindu-se de zonele rurale, mancare si mierea autohtona – din care a si comandat de altfel 100 de borcane.

Mai mult, Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici "sentimentul apartenentei, al identitatii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. Mai mult, el va promova si turismul in Carpati.

2. Daca e bun pentru alti straini, de ce nu si pentru englezi?

2. Daca e bun pentru alti straini, de ce nu si pentru englezi?De-a lungul timpului am interactionat deseori cu antreprenori si oameni de afaceri straini, expati cu roluri de conducere in multinationale sau companii mici ce incearca sa isi faca loc pe piata.

Polonezul Ronald Binkofski, fostul CEO al Microsoft 0omania, spunea la plecarea sa din tara ca regreta profund despartirea de Romania, atasandu-se de oameni, deschiderea si zambetele lor.

Antreprenorul american Stephen Jones, seful Adulmec.ro, a ales de asemenea sa vina in Romania pentru a extinde un business local. Si nu ii merge rau deloc, dupa achizitii in serie.

3. Ambasadoul Marii Britanii, fan al Romaniei

3. Ambasadoul Marii Britanii, fan al RomanieiAmbasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, si-a deschis cont pe Twitter, devenind, astfel, primul diplomat strain din tara care are un cont in “twitosfera”. Mai mult, ambasadorul Marii Britanii a transmis romanilor urarea “Craciun fericit!”, intr-un mod inedit: recitand Plugusorul, imbracat intr-un tricou inscr'+'iptionat cu mesajul “Keep calm and ReStart Romania”, langa un brad impodobit.

Martin Harris a si invatat limba romana si se declara un fan al Romaniei.

Daca Romania este placuta pentru domnia sa, de ce nu ar fi si pentru alti cetateni ai Marii Britanii?

4. Romania, tara vinului

4. Romania, tara vinuluiIn Marea Britanie, din cauza climei preponderent umede, viticultura nu este tocmai cea mai de pret comoara a tarii. In schimb, Romania prezinta pentru multi turisti o destinatie importanta pentru pasionatii de vin. Wall-Street.ro a scris despre mai multe podgorii ce ar putea incanta pe orice pasionat de licoarea lui Bahus.

5. Excelent refugiu pentru cei in etate

5. Excelent refugiu pentru cei in etateCorbu, Gura Humorului, Vidra, Poiana Marului, sunt doar cateva dintre zonele din Romania ce linistesc si pot oferi pace persoanelor de varsta a treia.

Clima placuta este de asemenea un mare plus pentru cei ce vor sa se retraga la batranete in locuri linistite. De ce sa nu o spunem – dupa o viata muncita in Marea Britanie probabil ai pusi deoparte multi bani si costul vietii in Romania este mult mai scazut decat in vest!

6. Mancare si bautura diverse

6. Mancare si bautura diverseNenumarati straini si expati lauda bucatele romanesti, diversitatea si gustul lor bogat. Totodata, romanii pun mult accent (inca) pe produse naturale, neimportate si fara “e-uri”, crescute la tara, in gradini.

Nu de putine ori, in interviuri cu expati, acestia au laudat restaurantele traditionale romanesti. Clima permite de asemenea o varietate larga de legume si fructe.

7. Unicitate

7. UnicitateDa, Marea Britanie are Stonehange si Big Ben. Romania are insa Delta Dunarii, manastirile din Moldova si, sa nu-l uitam pe Dracula. Palatul Parlamentului este de asemenea una dintre cele mai mari si impozante cladiri din lume dar, de departe, cel mai cautat loc daca ne referim strict la Bucuresti este centrul vechi cu 260 de localuri in care pot intra 10 mii de oameni.

Sigur nu s-ar plicitisi in tara si ar avea ce sa viziteze timp de ani de-a randul.

8. Viata ieftina si buna in Bucuresti

8. Viata ieftina si buna in BucurestiConform clasamentului European Backpacker 2013, Romania se afla in topul celor mai ieftine capitale de pe continent. Iar calculele arata ca pentru un turist, 20 de euro pe zi sunt suficienti cat sa cuprinda atat cazarea cat si alimentele si bautura.

In capitala o sticla de bere costa intre 1 si 2 euro, in timp ce in Londra costul este de ~5 euro, iar in tarile nordice pretul este chiar mai mare.

9. Mediu bun pentru antreprenoriat

9. Mediu bun pentru antreprenoriatFiind la confluenta multor tari ce nu vorbesc limba romana, tinerii (in special) au fost nevoiti sa invete foarte bine limba engleza. Comunicarea se realizeaza deci foarte usor.

De asemenea, forta de munca este ieftina in tara comparat cu Marea Britanie, un angajat din Romania avand un salariu de 4-5 ori mai redus decat unul din Europa de Vest, diferentele fiind chiar mai mari in domeniul IT. Totodata Romania este una dintre cele mai promitatoare tari emergente din regiune si nu trebuie neglijat faptul ca este al doilea cel mai mare stat ca numar de locuitori dupa Polonia.

Desi birocratia este ridicata, odata stabilit un “cap de pod” in tara, succesul poate veni ma repede in Romania decat in Marea Britanie.

10. Apartamente siservicii dentare ieftine

Ca si pret, un apartament in Bucuresti este de patru-cinci ori mai ieftin decat unul in Londra.

Un englez ar fi incantat sa afle insa ca si serviciile private foarte necesare sunt mult mai ieftine decat in Londra – un exemplu ar fi serviciile dentare.