Jurgen Schunn, proprietarul companiei romano-germana Auto Schunn, dealer Mercedes-Benz in Romania, prezent si pe piata de masini rulate, spune ca pe plan local se vand foarte bine modelele SUV, atat din showroom, cat si in online.

Compania este prezenta pe Autovit.ro cu aproximativ 280 de anunturi, dintre care peste 120 sunt cu masini rulate si peste 130 de oferte sunt cu modele Mercedes-Benz.

Auto Schunn este unul dintre cei mai mari dealeri auto prezenti pe Autovit.ro, cu peste 600 de oferte listate in ultimul an, in valoare totala de peste 35 de milioane de euro. Ca dealer autorizat Mercedez-Benz, Auto Schunn ofera garantie valabila 12 luni, cu posibilitate extindere pana la 5 ani, servicii de finantare preferentiale, leasing financiar si operational, precum si un istoric de service complet.

Business-ul Auto Schunn a demarat in 1987, in urma cu 32 de ani in Germania. In Romania, compania are showroom-uri in orasele Arad, Deva, Sibiu, Timisoara si Suceava. Peste 200 de angajati lucreaza pentru grupul Auto Schunn.

Omul de afaceri povesteste cum era inainte de criza piata auto si ce modele erau cele mai cerute la acea vreme. In prezent, oferta de modele este mult mai mare.

"In general inainte de criza era un avant in vanzari, insa nu exista o paleta atat de diversificata precum in prezent. Se vindeau preponderant modelele clasa C, E si SUV-ul ML, deci masini cu bugete medii. Asadar, astazi avem o paleta mult mai complexa, completa si diversificata. Grupul Auto Schunn are peste 400 de masini in stoc. Printre modelele exclusiviste sunt Mercedes AMG, Maybach, E 43 AMG, GT, S 63 AMG limousine si Coupe, SL Cabrio, G 500", a adaugat Jurgen Schunn.

Cele mai scumpe masini vandute de Auto Schunn de-a lungul timpului au fost modele precum S-Class Maybach, SUV-uri AMG, G 500, AMG GT, masini cu preturi de peste 200.000 euro. Printre cele mai scumpe a fost un S 650 Maybach la un pret de 350.000 euro.

Potrivit antreprenorului, bugetul unui roman pentru a-si schimba masina premium variaza in prezent intre 40.000 si 100.000 euro.

Jurgen Schunn are in vedere si activitatea de inchirieri masini, serviciile de asigurare, investitii in bursa, finantari.

Asociatul majoritar al Auto Schunn este cetateanul german Jurgen Schunn. Schunn a plecat din Romania in 1982 si a revenit dupa 1990 cand a deschis dealerul Mercedes-Benz in Romania, prin compania Auto Schunn, care detine centre auto in orasele Arad, Deva, Sibiu, Timisoara si Suceava, precum si in Westendorf, Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »


Setari Cookie-uri