Cladirea care ridica in jurul tau o intreaga lume de proiectii ale unei istorii tesute din franturi iti ofera prin fiecare coloana, fiecare treapta, fiecare mic detaliu o parte din spiritul ei. Aflata in proprietatea unui investitor grec, cladirea a trecut printr-un proces de restaurare minutios, care a ajuns acum la final.

Cladirea este ridicata pe un teren care figura in 1911, ca apartinand unei persoane cu numele Temelie. Anul constructiei casei nu este cunoscut de actualul proprietar, insa probabil a fost ridicata in anii ’20, proprietatea avand garaj si lift din planurile initiale.

Citeste si:

Actualul proprietar a incercat sa aduca cladirea la forma initiala, asa ca a renuntat la compartimentarile realizate ulterior, a restaurat si refacut elementele care nu s-au mai pastrat, a restaurat inclusiv liftul initial, care acum este functional. Proprietatea are o suprafata de peste 800 mp si este in prezent scoasa la inchirere, spun oficialii Esop Consulting.

Cladirea nu apare in lista monumentelor istorice, insa se afla intr-o zona protejata.Constructia ofera spatii extrem de amble si o curte de circa 500 mp.

Fotografii de Mircea Dragos.