Dobrogea Grup susține că vrea să păstreze prețurile actuale către clienți, în contextul pandemiei de Coronavirus care golește rafturile magazinelor. Vânzările producătorului de făină au ajuns la nivelul celor înregistrate de sărbători, cererile venite din partea unor clienți dublându-se, capacitatea de producție fiind însă suficientă pentru a acoperi cererea de pâine și biscuiți.

„Am fost afectați în primele zile, deoarece solicitările clienților au fost foarte mari și am fost nevoiți să reprogramăm anumite livrări. Însă, acum, cu o mai bună planificare și organizare atât a producției, cât și a livrărilor, bazate pe precomenzi și livrări planificate din timp, suntem în ritmul normal de funcționare și livrare către majoritatea clienților, în special către marile lanțuri de magazine. Mai mult, am găsit și soluții alternative de urgentare a livrărilor prin distribuție directă în anumite zone. Capacitatea de producție Dobrogea Grup este suficientă pentru a acoperi cererea de pâine și biscuiți. Avem o varietate mare de sortimente de pâine ambalată și biscuiți, acestea fiind produse pe linii automatizate, fără contact direct cu produsele, avem o productivitate sporită și astfel putem face față unei cereri mărite în mod constant. În ceea ce privește partea de morărit, fluctuația este destul de mare, fiind influențată în mod direct de solicitările clienților în această perioadă, dar și de inconstanța în aprovizionarea cu ambalaje. De asemenea, ne dorim să păstrăm prețurile actuale către clienți, tocmai pentru a asigura constanta în livrări și mai mult, pentru că ne dorim să fim alături de consumatorii noștri în aceste momente dificile. Considerăm oportune măsurile luate de autorități în contextul actual”, transmit reprezentanții Dobrogea Grup, la solicitarea wall-street.ro.

În ultima perioadă, cererile venite din partea unor clienți au fost dublate comparativ cu o lună normală, iar vânzările sunt similare cu lunile din sezonul de Paște sau Crăciun.

Dobrogea dă asigurări că are un stoc de materii prime, dar atrage atenția că ar putea întâmpina probleme de aprovizionare cu ambalaje.

„În modul de lucru normal, compania Dobrogea Grup își asigură un stoc de materii prime și ambalaje acoperitor pentru două-trei luni în funcție de categoria de produse și de rulajul acestora. Din punctul de vedere al materiilor prime, putem spune că suntem asigurați și nu am avut întreruperi de livrări de la furnizorii curenți. Pe partea de aprovizionare cu ambalaje estimăm să mai apară dificultăți și întreruperi, însă printr-o planificare și organizare mai bună a necesarului, considerăm că vom acoperi cererea existentă”, mai transmite compania.

Întrebați dacă se așteaptă ca pandemia de Covid să împiedice planul de dezvoltare al Dobrogea Grup, reprezentanții companiei au transmis că planul de dezvoltare pe termen mediu și lung va rămâne același.

„Pe termen scurt există deviații de la planul inițial, însă nu vor afecta planul dezvoltării Dobrogea Grup pe termen mediu și lung. Planurile de investiții pentru tehnologizări și pentru creșterea capacităților de producție sunt în derulare și nu sunt afectate de această situație”, mai spune compania.

Sursa foto: Facebook Dobrogea Grup

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri