"Ne confruntăm cu o situație nouă, ca toată lumea, și încă nu putem estima pe termen mediu și lung care vor fi repercusiunile la nivel de business. Anticipăm că riscurile de luat în seamă în perioada următoare vor fi impredictibilitatea economică și riscul valutar. Ca urmare, ne adaptăm strategia de funcționare în această perioadă din aproape în aproape", spune Daniel Popa (foto).

El adaugă că prioritatea principală este siguranța echipei interne și a colaboratorilor. "Cei mai mulți dintre colegii noștri își desfășoară activitatea de acasă, iar pentru cei care necesită deplasarea la locul de muncă am luat toate măsurile de prevenire astfel încât să lucreze în siguranță".

Însă, "ceea ce va urma la nivel economic și implicit în domeniul în care activăm depinde foarte mult de cât va dura această situație, de măsurile care se vor lua, restricții și așa mai departe. Totul este încă foarte impredictibil", mai spune el.

Reynaers: Nu sunt încă întreruperi ale activității în construcții

Daniel Popa subliniază că Reynaers Aluminium România își desfășoară activitatea în condiții normale și livrează în continuare către proiectele de construcții aflate încă în derulare.

"Contextul pandemiei nu a afectat încă semnificativ sectorul de construcții, chiar dacă importurile se derulează cu ușoare întârzieri, pe șantierele din țară activitatea continuă și apar comenzi pentru proiecte noi". Am "sporit stocurile de produse cu rulaj mare, precum și pe cele unde există dependență de un singur furnizor. Contactul cu furnizorii din regiunile afectate este menținut zilnic, pentru evitarea eventualelor blocaje, situația fiind încă sub control".

În ceea ce privește efectele pe care le va lăsa la nivel economic și pe piața de construcții această pandemie, în cazul în care această situație se va prelungi și vor apărea noi restricții de la guvern pentru prevenirea extinderii pandemiei, country managerul Reynaers anticipează o scădere a pieței de construcții pentru acest an.

"Organismele abilitate din domeniul nostru au făcut deja demersuri în acest sens, preîntâmpinând problemele cu care s-ar putea confrunta companiile și angajații din domeniul construcțiilor. Sprijinim în totalitate aceste inițiative care, judecând după evoluția lucrurilor, vor fi necesare pentru a reuși să trecem cu toții de această perioadă", a încheiat Daniel Popa.