Fabrica de ambalaje Exonia solicită urgent ajutorul autorităților pentru începerea imediată a producției de ambalaje pentru biocide necesare spitalelor, a materialelor necesare la ambalarea medicamentelor și alimentelor. O echipă de tehnicieni nemți este singura care poate pune în funcțiune liniile tehnologice, pentru a fi predate operatorilor români, dar aceasta nu poate ajunge în România din cauza restricțiilor de circulație, potrivit unui comunicat de presă.

Exonia anunță că este în faza finală de implementare a fabricii de producție a ambalajelor biodegradabile din România, care, la solicitarea producătorilor interni de medicamente, a spitalelor și a altor instituții publice în contextul actualei pandemii de coronavirus, va produce lunar peste 200 tone de materiale necesare la ambalarea medicamentelor de primă necesitate, a biocidelor, a măștilor de unică întrebuințare și a alimentelor.

„În momentul demarării proiectului noii noastre fabrici nu știam cât de utilă va fi această capacitate de producție în contextul pandemiei globale cu care ne confruntăm astăzi. Suntem în faza finală a proiectului, toate utilajele fabricate de către producătorul german Garant Maschinenhandel GmbH sunt deja livrate și așteaptă echipa de tehnicieni a furnizorului pentru a putea fi puse în funcțiune", a declarat Tiberiu Stoian, fondator al Fabricii de Ambalaje Exonia.

Problema cu care se confruntă noua fabrică este imposibilitatea de a intra în Romania în contextul restricției de circulație a persoanelor, a echipei de tehnicieni germani, singurii în măsură să poată pune în funcțiune liniile tehnologice și care le pot preda operatorilor români.

„Am solicitat autorităților române, Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și, respectiv Poliției de Frontieră să găsească o soluție de emitere a unei autorizații speciale de acces pe teritoriul național a echipei de tehnicieni care în termen de maxim 10 zile pot pune în funcțiune liniile tehnologice la capacitatea maximă, pe măsura solicitărilor multiple ale unităților medicale. Imediat ce vom obține aceste permise de liberă trecere, vom trimite de urgență un avion privat charter în Germania pentru a aduce în cel mai scurt timp echipa de tehnicieni ai producătorului echipamentelor noastre”, a explicat Nadia Stoian, director de comunicare al portalului Exonia.ro.

Exonia anunță că va procesa gratuit, pe toată perioada stării de urgență, la preț de cost, toate ambalajele medicale care vor fi solicitate de producătorii români de medicamente și soluții de dezinfectare.

Vom procesa gratuit pe toată perioada stării de urgență, la preț de cost, toate ambalajele medicale care vor fi solicitate de producătorii români de medicamente și soluții de dezinfectare. Întreaga echipă Exonia este disponibilă să lucreze 24/7 pentru a putea asigura livrarea tuturor ambalajelor medicale în cel mai scurt timp posibil", a adăugat Nadia Stoian.

Fabrica de Ambalaje Exonia a fost înfiinţată în 2003, face parte din Grupul Exonia Holding, are 124 de angajaţi, circa 2.700 de clienţi şi o cifra de afaceri medie de 5 milioane de euro.

Investiția în noua capacitate de producție Exonia de la Iași, se derulează începând din anul 2018 prin proiectul „Crearea capacității avansate de producție la EXONIA HOLDING SRL pentru producția de materiale imprimate personalizate inovative prin imprimare flexografică", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020.

Sursa foto: Exonia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri