Diverta a inregistrat vanzari de un milion de euro in sezonul Back to School, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai cautate articole au fost ghiozdanele si rucsacurile, care au inregistrat o crestere de peste 65% fata de aceeasi perioada a anului 2015. Valoarea medie a unui bon a fost de 55 de lei.

Pe segmentul ghiozdanelor scolare, cautate au fost si cele cu licenta, echipate cu articole de baza pentru gradinita (59,9 lei) si pentru scoala (119,9 lei), personalizate cu unii dintre eroii preferati ai copiilor – Spiderman, Mickey Mouse si personajele din Frozen. De asemenea, in acest an adolescentii s-au orientat si catre ghiozdanele cu design neconventional Mad Pax, noi pe piata din Romania, care au modele embosate, tepi, cornete de inghetata sau bule. Printre preferintele cumparatorilor s-au numarat si rechizitele cu licenta Soy Luna, The Secret Life of Pets si Zootropolis.

„Sezonul Back to School este foarte important pentru noi, avand cresteri de 3-4 ori comparativ cu o perioada normala. Rezultatele foarte bune inregistrate in aceste luni se datoreaza gamei complete de articole scolare pe care o oferim, in trend cu ceea ce isi doresc copiii si parintii. In fiecare an, aproximativ 30 % din oferta de papetarie este reprezentata de produse noi, iar ghiozdanele si rucsacurile cu licente noi se schimba aproape complet in fiecare sezon Back to School, in functie de filmele lansate de casele de productie destinate copiilor. Parintii constientizeaza importanta unui ghiozdan ergonomic pentru sanatatea spatelui copilului si cauta in special branduri cunoscute, de o calitate superioara, cum sunt cele de la Herlitz” a declarat Amalia Buliga, CEO Diverta.

Parintii incep pregatirile pentru anul scolar inca de la inceputul lunii august, varful de interes fiind in perioada 8-12 septembrie. Principalele achizitii sunt ghiozdanele si penarele, cumparaturile continuand si dupa aceasta perioada, pe baza necesarului primit de la cadrele didactice. Pregatirea pentru scoala a unui copil de gimnaziu, luand in calcul un ghiozdan si lista completa de rechizite, costa in medie 300 lei.

In reteaua Diverta, pregatirile pentru sezonul Back to School incep din luna martie, procesul implicand mai multe etape, de la anticiparea trendurilor pentru anul scolar viitor, pana la plasarea comenzilor si livrarea produselor in magazine. Gama de papetarie Diverta cuprinde peste 10.000 de produse, disponibile in magazinele fizice si in magazinul online al retelei, www.dol.ro.

Infiintat in 1999, Diverta este cel mai mare retailer integrat in domeniul cartii, papetariei si jucariilor. Cu o retea de 25 de magazine in toata tara, Diverta ofera peste 30.000 de titluri de carte, o gama variata de articole scolare si office, cele mai cautate branduri de jucarii si cele mai inedite idei de cadouri si solutii de ambalare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri