Winnow, dezvoltator de solutii de inteligenta artificiala cu birouri in Cluj-Napoca si alte cinci orase din lume, obtine o investitie de 12 milioane de dolari, cea mai mare din istoricul companiei, in cadrul unei runde de finantare din seria B coordonata de Ingka Group si Mustard Seed. Recent, Winnow a beneficiat de un imprumut de 8 milioane de dolari acordat de Banca Europeana de Investitii (BEI). Investitia totala de 20 de milioane de dolari atrasa in ultima luna va permite extinderea operatiunilor companiei in industria ospitalitatii la nivel global.


Winnow, dezvoltatorul solutiei Winnow Vision ajuta bucatarii sa reduca la jumatate cantitatea de deseuri alimentare. In Romania, Winnow este prezent din 2018 cu un birou in Cluj-Napoca si a inregistrat o crestere semnificativa de-a lungul anilor. Activitatea diviziei se concentreaza pe tehnologie si dezvoltare operationala.

Runda de finantare din seria B a inclus o importanta investitie de la Ingka Group, partener strategic al sistemului de franciza IKEA, Mustard Seed, Circularity Capital, D: Ax si The Ingenious Group.

„Suntem foarte incantati ca putem sa avansam in lupta globala impotriva risipei alimentare si suntem recunoscatori pentru sprijinul permanent al investitorilor nostri. Anul acesta am lansat Winnow Vision, un produs bazat pe inteligenta artificiala care ajuta bucatarii din intreaga lume sa economiseasca 33 de milioane de dolari anual prin gestionarea cantitatii de deseuri alimentare. Ne-am stabilit tinta de 1 miliard de dolari economisiti pentru clientii nostri din deseurile alimentare pana in 2025, iar aceasta investitie va accelera dezvoltarea tehnologiei si a operatiunilor noastre pentru a putea atinge acest obiectiv”, a declarat Marc Zornes, co-fondator si CEO al Winnow.

Lansat intr-un singur restaurant pentru personal in 2013, Winnow a fost adoptat de peste 1.000 de bucatarii la nivel global si opereaza acum in 40 de tari, cu sedii in Londra, Dubai, Singapore, Shanghai, Cluj-Napoca si Iowa City. In 2019, Winnow s-a clasat pe locul 78 in topul companiilor cu cea mai rapida crestere din Europa realizat de Financial Times.

Cel mai recent produs bazat pe inteligenta artificiala al companiei, Winnow Vision include cea mai avansata tehnologie pentru combaterea risipei alimentare disponibila pe piata si a fost dezvoltat pentru a automatiza monitorizarea deseurilor, ceea ce le permite bucatarilor sa gestioneze bucatariile intr-un mod mai rentabil si mai sustenabil.

Dupa ce clienti din intreaga lume au adoptat Winnow Vision, de la magazinele IKEA pana la Armani Hotel in Dubai, cererea companiilor pentru reducerea risipei alimentare in 2019 este in continua crestere. Bucatariile care utilizeaza Winnow obtin o reducere de 40-70% a cantitatii de deseuri alimentare in 6-12 luni si genereaza economii cu costul alimentelor intre 2 si 8%, ceea ce imbunatateste marjele de profit si are un impact pozitiv prin prevenirea risipei alimentare.

Winnow Vision fotografiaza deseurile alimentare in momentul in care sunt aruncate la gunoi si foloseste imaginile pentru a invata sa recunoasca ce a fost eliminat. Sistemele Winnow au atins si depasit deja nivelul de acuratete umana in identificarea alimentelor irosite. Pentru clienti, acest lucru inseamna ca, in timp, aceste sisteme le vor permite sa inregistreze automat alimentele irosite in bucatariile lor, fara interventia personalului. Alimentele vor fi aruncate la gunoi, iar datele vor fi colectate in mod automat.

Henry Wigan, Director al Mustard Seed si coordonatorul rundei de finantare, a declarat: „Este un privilegiu sa coordonam o noua runda Winnow. Inca de la inceput, ne-am implicat puternic in misiunea Winnow, care este profund conectata la viziunea Mustard Seed Lock-Step conform careia rezolvarea marilor probleme sociale si de mediu genereaza succes comercial pe termen lung. Asteptam cu nerabdare sa fim martorii cresterii Winnow.”

Krister Mattsson, Managing Director al Ingka Investments, a adaugat: „Winnow este un partener puternic pentru obiectivul nostru de a reduce risipa alimentara cu 50% in magazinele IKEA pana in 2020. Aceasta investitie sprijina cresterea si creeaza noi oportunitati pentru accelerarea impactului pozitiv al prevenirii risipei alimentare. Suntem concentrati pe cresterea utilizarii instrumentelor digitale si de analiza a datelor pentru a crea magazinul IKEA al viitorului si pentru a respecta promisiunea IKEA in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila.”

Sursa foto: nito / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri