Nu mai este o noutate faptul ca angajatorii se confrunta cu numeroase probleme atunci cand vine vorba de ofertele din piata fortei de munca. De la gasirea candidatului potrivit pana la pastrarea actualilor angajati care dau randament, provocarile intampinate de catre companii afecteaza serios bugetele acestora. In cadrul unei noi editii a emisiunii Profesionistii in Banking, am stat de vorba cu Cristian Carstoiu, partener EY Romania, despre cum poate o solutie digitala bazata pe ultimele tehnologii sa ajute companiile sa reduca aceste probleme.

EY Romania ofera mai multor jucatori din diverse industrii, precum cea financiara sau de Retail, o solutie bazata pe noile tehnologii care imbunatateste atat procesul de recrutare cat si cel de retentie a angajatilor.

"Problema majora pe care noi am intalnit-o in Romania a fost cea de retentie a personalului. O problema care exista de multa vreme atat in tara noastra cat si in alte tari din Europa. Se gaseste in aproape toate industriile, mai ales in cele in care avem un nivel mare de rotatie a personalului, lucru care genereaza costuri marite, o reducere a veniturilor si o lipsa a productivitatii care se rasfrange si asupra colegilor. Noi am incercat sa intelegem de ce omul pleaca, care sunt criteriile care determina intentia de plecare si plecarea ulterioara a acestuia din companie", precizeaza Cristian Carstoiu in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking.

Plecand de la analizarea unor criterii clasice precum venitul neadecvat sau un timp ridicat petrecut pe drumul de acasa pana la locul de munca, solutia dezvoltata poate prezice felul in care va evolua activitatea canditatilor, chiar si in functie de pozitia pe care acestia o ocupa sau urmeaza sa o ocupe in organizatie.

"Foarte multe angajari sunt efectuate dupa un anumit tipar, se pun cam aceleasi intrebari si se dau cam aceleasi teste indiferent de pozitia pe care candidatul urmeaza sa o aiba in organizatie. Noi am realizat ca sunt mult mai putin criterii care au o relevanta statistica mare in performanta individului si atunci sfatuim companiile pe ce intrebari sa se concentreze in functie de rol sau de cultura organizationala, reducand astfel timpul si costul procesului de angajare", adauga Carstoiu.

Solutia aduna mai multe date pe care le analizeaza in asa fel incat poate emite o serie de concluzii ce sunt transmise departamentului de HR sau managerilor cu privire la anumite trenduri comportamentale descoperite la un individ, ce pot duce atat la o performanta marita, cat si la una scazuta. De asemenea, solutia are un modul care analizeaza costul unui individ care ramane intr-o organizatie, cost ce poate varia in functie de productivitatea sa.

Urmareste integral emisiunea Profesionistii in Banking pentru a afla mai multe despre solutia dezvoltata de EY Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »


Setari Cookie-uri