Cum am localizat deja Borneo, afla ca aici ajungi cu un zbor cu escala in Kuala Lumpur si apoi cu destinatia Sandakan, in cea de-a treia insula ca marime din lume, dupa Groenlanda si Noua Guinee.

Daca ajungeti in Borneo, printr-un circuit organizat, prima oprire va fi la Sukau, o zona salbatica din Borneo. Aici veti experimenta cazarea intr-o cabana in inima junglei, de unde veti merge in descoperirea a numeroase specii de mamifere, pasari, flora tropicala, precum si pesti, reptile si amfibieni.

Sursa foto: Borneo/Shutterstock.com

Descoperirea Borneo continua cu Sepilok, care atrage turistii cu Centrul sau de Reabilitare a Urangutanilor. Aici vi se va explica modul in care sunt salvati tinerii urangutani rataciti sau orfani si programul prin care acestia sunt ulterior reintrodusi in habitatul lor natural, in salbaticia padurilor tropicale. Apoi, merita sa faceti o plimbare pe cararile suspendate si sa asistati la hranirea acestor mamifere.

Borneo este si despre croaziere… in mijlocul salbaticiei. Cu astfel de plimbare pe Raul Kinabatangan, aveti din nou ocazia sa admirati maimutele proboscis, crocodili, precum si specii de pesti de apa dulce si pasari.

La plimbare pe poteca in padurea tropicala

V-ati imaginat ca puteti face o plimbare intr-o padure tropicala, cum faceti in mall? In Bordeo se poate, iar asta nu este decat o alegere placuta cu care ajungeti la lacul in forma literei U, un loc ideal pentru activitatea de bird watching. Aici salasluieste o mare varietate de specii de pasari, asa ca este recomandat sa aveti in bagaj si un binoclu.

Citeste si:

Sursa foto: Pod in Borneo Nokuro / Shutterstock.com

O destinatie de referinta a Borneo este si Sabah, o regiune in nordul insulei asiatice. Aici, puteti face o oprire la Kampong Luanti Baru unde aflati cum se conserva pestele tagal, folosit in tratamentele spa renumite in acea zona. La final va veti putea bucura de un masaj autentic.
Restul zilei este liber pentru a explora imprejurimile fermecatoare sau pentru odihna la lodge.

Unde ati mai facut un tur de orientare al plantatiei?

In Bordeo veti face ce nu ati facut pana acum in nicio destinatie: un tur de orientare al plantatiei. Acesta este completat de o vizita la fabrica de ceai, de unde veti continua descoperirea Borneo spre izvoarele termale Poring. Si aici e aici. E momentul pentur o baie revigoranta in apele sulfuroase din zona. Pe traseul canopy cu platforme situate la 41 metri deasupra solului, veti avea sansa de a observa mai indeaproape flora si fauna Insulei Borneo, in toata splendoarea sa.

Bordeo este o destinatie despre trairi si experiente. Iar sa admiri rasaritul soarelui peste Masivul Kinabalu, cu o inaltime de 4.095 de metri, si campurile cu plantatii de ceai din zona. Peisajul pare scos din povesti!

Sursa foto: Masivul Kinabalu/Shutterstock.com

Si cum aceasta poveste este o realitate, de aici merita sa plecati spre Parcul National Kinabalu, unde veti face trekking pe cararile inguste. Pentru sa Borneo este despre frumusetea si salbaticia naturii din jurul tau.

In Borneo puteti ajunge printr-un circuit de 12 zile la pachet cu Malaezia. Circuitul costa peste 2.100 de euro de persoana, suma care acopera biletele de avion Bucuresti-Kuala Lumpur-Bucuresti, zboruri interne, taxe de aeroport, cazare de 9 nopti in hoteluri de 4 stele, toate mesele, taxele de intrare la obiective turistice, transport si transferuri si asigurare medicala.

Sursa foto: Sabah, Borneo/Shutterstock.com