Locul 5 - Tiberiu Urdareanu

Locul 5 - Tiberiu UrdareanuAvere: 60-62 milioane euro

Pozitia in top: locul 74

Varsta: 58 ani

Locatie: Bucuresti

Info: A fondat in urma cu 20 de ani grupul UTI care a ajuns cel mai important furnizor de sisteme de securitate din Romania. UTI a ajuns la venituri de 160 milioane euro in 2010.


Foto: Agerpress

Locul 4 - Sebastian Ghita

Locul 4 - Sebastian GhitaAvere: 70-73 milioane euro

Pozitia in top: locul 65

Varsta: 33 ani

Locatie: Prahova

Info: Sebastian Ghita este unul dintre cei bogati tineri oameni de afaceri, iar anul 2010 a fost unul foarte bun pentru antreprenorul ploiestean care a intrat in business in 1997, imediat dupa terminarea liceului. Anul trecut afacerile Asesoft, grupul pe care il conduce, au ajuns la un business de peste 300 de milioane de euro, iar anul acesta ar putea trece de jumatate de miliard de euro. Totodata, anul trecut Sebastian Ghita a preluat managementul postului Realitatea TV, iar impreuna cu partenerul sau de afaceri Iulian Stanciu a cumparat retailerul Flanco.

Citeste si: Cine este noul stapan al proiectului media construit de SOV


Foto: Agerpress


Locul 3 - Familia Nasui

Locul 3 - Familia NasuiAvere: 85-90 milioane euro

Pozitia in top: locul 52

Info: Dorel Nasui a emigrat in Statele Unite, la Chicago, in 1986 unde a fondat American International Radio (AIR), grup care distribuie echipamente de comunicatii si ofera servicii GPS. American International Radio este un business de 100 milioane euro pe an.

Locul 2 - Familia Talpes

Locul 2 - Familia TalpesAvere: 85-90 milioane euro

Pozitia in top: locul 52

Info: Florin si Mariuca Talpes controleaza Softwin, una dintre cele mai mari companii de software de pe piata locala, si BitDefender, unul dintre cei mai importanti producatori de securitate informatica la nivel mondial.

Compania Softwin a fost lansata in 1991, iar zece ani mai tarziu era lansata divizia BitDefender. In 2007, BitDefender s-a desprins de Softwin, iar acum produsele companiei sunt distribuite in Europa, SUA si Asia si au peste 400 de milioane de utilizatori din toata lumea.

Locul 1 - Zoltan Teszari

Locul 1 - Zoltan TeszariAvere: 350-360 milioane euro

Pozitia in top: locul 10

Varsta: 41 ani

Locatie: Bihor

Info: Zolta Teszari este actionarul principal al RCS&RDS, celui mai mare grup de telecomunicatii cu capital romanesc si totodata cel mai mare furnizor de servicii de televiziune si internet de pe piata locala. In 2010, RCS&RDS a avut o cifra de afaceri de 410 milioane euro cu 4% mai mare decat cea din 2009. In prezent compania are 5.800 de angajati.

Top 5 cei mai bogati oameni din IT



Sursa: Forbes Romania