Mihail Ion - Raiffeisen Asset Management

Mihail Ion - Raiffeisen Asset ManagementMihail Ion si-a inceput activitatea ca profesor la ASE, la Catedra de Moneda, atunci cand avea 22 de ani. Anterior, el obtinuse diploma de licenta in cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, specializarea Banci si Burse de Valori.

Mihail Ion lucreaza pentru Raiffeisen din februarie 2002, ocupand timp de noua luni functia de consilier bancar in cadrul diviziei Trezorerie si Piete de Capital, Directia Managementul Bilantului si Portofoliului.

In noiembrie acesta devina managerul diviziei mentionate anterior, pozitie pe care a ocupat-o pana in 2005. Din 2005, Mihail Ion ocupa functia de presedinte si director general al SAI Raiffeisen Asset Management.

Dragos Neacsu - Erste Asset Management

Dragos Neacsu - Erste Asset ManagementNeacsu a devenit presedintele BCR Asset Management (ulterior Erste Asset Management) in septembrie 2007.

Anterior numirii in functie, Dragos Neacsu a fost presedintele societatii Raiffeisen Capital & Investment, secretar de stat in Ministerul Finantelor si director al Deloitte Romania.

Dragos Neacsu are un MBA in economie la University of Quebec at Montreal.

Adrian Tanase - ING Asset Management

Adrian Tanase - ING Asset ManagementAdrian Tanase, in varsta de 36 de ani, a fost manager de portofoliu in cadrul ING Investment Management Romania inca de la infiintarea companiei in 2008.

Noul sef al ING IM Romania lucreaza in cadrul ING Group din anul 2006, initial ca responsabil cu administrarea portofoliului de actiuni pentru ING Asigurari de Viata.


Anterior, el a lucrat timp de opt ani pentru mai multe societati de administrare a investitiilor si societati de brokeraj, ca manager de portofoliu sau analist financiar.

Dan Mihai Nicu - BRD Asset Management

Dan Mihai Nicu - BRD Asset ManagementSeful BRD Asset Management a studiat la Universitatea din Craiova si are un MBA in economie la Institutul National de Dezvoltare Economica.

Dan Nicu lucreaza in cadrul BRD de zece ani.

BRD AM este al patrulea cel mare administrator de fonduri mutuale de pe piata locala, cu active nete in gestiune de peste 840 milioane lei.

Radu Hanga - BT Asset Management

Radu Hanga - BT Asset ManagementRadu Hanga este fondatorul BT Asset Management SAI si director general al subsidiarei incepand cu anul 2005.

Seful BT AM este absolvent al Facultatii de Electrotehnica Cluj-Napoca urmand cursurile Scolii de Management, precum si cursurile University of East London.

In cadrul scolii de management l-a cunoscut pe Petru Prunea, presedintele Consiliului de Administrare a SSIF Broker, iar spre terminarea cursurilor Radu Hanga a ales un post in cadrul SSIF Broker.

Dupa doi ani de activitate ca analist si administrator de portofoliu, a intrat in Banca Transilvania, unde s-a dezvoltat pe segmentul pietei de capital din cadrul Trezoreriei bancii pana la pozitia de director general al societatii de asset management a Grupului Financiar Banca Transilvania

Catalin Iancu - OTP Asset Management

Catalin Iancu - OTP Asset ManagementSeful OTP AM a terminat ASE-ul in 1998, pentru ca apoi sa urmeze si cursurile Rotterdam School of Management, obtinand un MBA.

Catalin Iancu lucreaza pentru OTP din iunie 2008.

Compania avea sub administrare active de aproape 200 milioane lei la sfarsitul lunii august.

Eugen Voicu - Certinvest

Eugen Voicu - CertinvestEugen Voicu a studiat la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

In 1994 el a infiintat societatea de administrare a investitiilor Certinvest.

Voicu a vandut compania in 2007 catre grupul britanic Aviva. Trei ani mai tarziu, Eugen Voicu a rascumparat Certinvest.

Compania s-a remarcat in ultimii ani prin lansarea unor fonduri ce sar din tiparele obisnuite ale industriei. Printre acestea se afla un fond de arta, un fond imobiliar si primul fond de investitii short din Romania.

Florin Dolea - Pioneer Asset Management

Florin Dolea - Pioneer Asset ManagementDolea a studiat la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Intre anii 1995 si 1997 el a lucrat ca trainer si consultant in cadrul companiei de investment management Booz Allen & Hamilton.

Dupa aceasta perioada, si pana in 2004, Florin Dolea a fost managing director la East Fund Management (Romania).

In ultimii sapte ani el a ocupat functia de director general al Pioneer Asset Management.

Florentina Neamtu - Carpatica Asset Management

Florentina Neamtu - Carpatica Asset ManagementFlorentina Neamtu a urmat cursurile Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, sectia finante – banci, obtinand diploma de licenta in 2002.

Actuala sefa a Carpatica Asset Management si-a inceput cariera ocupand functia de contabil. Ulterior, ea a lucrat ca referent bancar in Banca Comerciala Carpatica.

In 2005 ea a preluat conducerea departamentului piete de capital din cadrul Carpatica. Doi ani mai tarziu, Florentina Neamtu a devenit directorul general al SAI Carpatica Asset Management.

Ilie Cenan - Globinvest

Ilie Cenan - GlobinvestIlie Cenan este directorul general al Globinvest.

Societatea administreaza cinci fonduri de investitii, dintre care unul care plaseaza banii in marile actiuni cotate in Europa si unul care mizeaza pe titlurile cu potential mare de crestere dar cu lichiditate redusa, listate in Romania.

La sfarsitul lunii septembrie, Globinvest era ocupa pozitia a zece in clasamentul administratorilor romani, cu active totale de 47 milioane lei si o cota de piata cifrata la 0,56%.