Cluj-Napoca: Santier la Napolact

Cluj-Napoca: Santier la NapolactPortico Investments, fostul fond de investitii Morava,a inceput lucrul pe terenul din zona Bulevardului 21 Decembrie, la cinci ani de la achizitie, scrie Ziua de Cluj.

Dezvoltatorul va ridica in prima faza doar unul dintre corpurile proiectate pe 21 Decembrie: cel dedicat functiunilor comerciale. Un alt proiect pe teren de fosta fabrica este regandit de proprietari: Feleacul, de pe strada Henri Barbusse, ar putea avea si birouri.

De doua saptamani, constructorii au inceput sa miste utilajele in santierul ingradit al fostei platforme industriale a Napolact, pentru care noii proprietari au pregatit de cativa ani proiectul imobiliar (comert, locuinte, birouri), mai scrie publicatia clujeana.

Sursa foto: ziuadecj.ro

Timisoara: Fluctuatiile de pe piata imobiliara incurca planurile CJT

Timisoara: Fluctuatiile de pe piata imobiliara incurca planurile CJTConsiliul Judetean Timis se chinuie de aproape un an ca sa vanda spatiile de la subsolul unor cladiri, scrie publicatia De Banat. Cum cele doua licitatii de anul trecut nu au avut succes pentru ca nu s-au prezentat ofertanti, institutia trebuie sa modifice pretul.

CJT a scos de doua ori pana cum spatiile la licitatie, dar degeaba. Angajatii institutiei au ajuns la concluzia ca, de la ultima evaluare a celor doua subsoluri, care a avut loc anul trecut in septembrie, preturile la imobile au scazut, asa ca au platit o reevaluare la zi.

Craiova: Centru de afaceri de 1 mil. euro

Craiova: Centru de afaceri de 1 mil. euroConsilierii locali craioveni au fost chemati sa voteze, intr-o sedinta extraordinara a legislativului municipal, solicitarea unei finantari europene pentru o noua investitie, scrie Gazeta de Sud.

Este vorba despre un „Centru de dezvoltare tehnologica si excelenta in afaceri Craiova“, o constructie de un milion de euro care va fi amplasata in Romanesti, pe locul fostului targ de vechituri, langa Centrul Multifunctional ale carui lucrari vor incepe in aceasta luna.

Brasov: Cea mai ieftina casa din Romania a fost demolata

Brasov: Cea mai ieftina casa din Romania a fost demolataPrimaria Brasov, care era proprietara terenului, a achizitionat casa in baza unor prevederi legale, iar acum ecologizeaza zona, scrie Buna Ziua Brasov.

Licitatia pentru cea mai ieftina casa din Romania nu se va mai desfasura. Casa situata in centrul vechi al Brasovului, pe strada Pe Tocile, numarul 164, a fost cumparata de Primaria Brasov si demolata.

Sursa foto: bzb.ro