Porsche prezinta in premiera a treia generatie a modelului Cayman, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, model ce ajunge pe piata romaneasca in martie la un pret de pornire de 46.845 euro pentru Cayman si de 57.905 euro pentru Cayman S, fara TVA.
Modelul redesenat complet este mai lung, mai usor si mai rapid, mai eficient si mai puternic. Ampatamentul mai lung, ecartamentul mai lat si rotile mai mari cresc performanta motorului masinii.

Noua masina de doua locuri este – dupa Carrera 911 si Boxster – cea de-a treia linie de masini sport de la Porsche care dispune de o caroserie usoara. Noul Cayman are cu pana la 30 kg mai putin, in functie de model si de echipare, si consuma cu pana la 15% mai putin combustibil fata de modelul anterior – in ciuda motorului mai mare si a performantelor superioare.

Noua generatie de masini sport cu doua locuri si motor central debuteaza in doua versiuni clasice Porsche: modelul Cayman si modelul Cayman S. Modelul de baza este propulsat de un motor boxer de 2,7 litri, cu sase cilindri, avand 275 CP.

Masina accelereaza de la zero la 100 km/h in 5,4 secunde, in functie de echipamentul cu care este dotata, si atinge o viteza maxima de 266 km/h. Consumul de combustibil NEDC este intre 7,7 l/100 km si 8,2 l/100 km, in functie de transmisia aleasa.

Motorul de 3,4 litri de pe modelul Cayman S produce 325 CP, iar acceleratia de la pozitia de stationare pana la viteza de 100 km/h se poate realiza in 4,7 secunde. Cayman S poate ajunge la o viteza maxima de 283 km/h, valoarea consumului de combustibil NEDC fiind intre 8,0 l/100 km si 8,8 l/100 km, in functie de transmisia selectata.

Ambele modele sport coupé sunt echipate cu transmisie manuala standard cu sase viteze. Dotarea cu sapte viteze Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) poate fi atasata optional, asigurand o acceleratie mai rapida si o economie a consumului de combustibil.

Porsche a imbunatatit modelul Cayman cu mai multe dotari optionale, versiunea sport coupé este disponibila pentru prima data cu functia Adaptive Cruise Control (ACC), care controleaza viteza vehiculului si distanta in trafic pana la masina din fata, precum si cu sistemul de sunet Burmester. O alta functie noua pentru Cayman este sistemul de pornire fara cheie Entry & Drive system, care este, de asemenea, optional.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri