Actiunile PSA Peugeot Citroen au urcat la maximul ultimelor trei luni, ca urmare a speculatiilor din piata financiara ca grupul auto francez ar putea incerca sa faca rost de bani prin vanzarea participatiei de 57% detinuta la producatorul de componente auto Faurecia, scrie Mediafax.
Actiunile Peugeot au avansat cu pana la 11%, in timp ce titlurile Furecia au crescut cu pana la 13%, potrivit Bloomberg.

"Problemele persistente ale PSA si lipsa abilitatii de a gasi solutii rapide si de durata inseamna ca este tot mai probabil sa vanda mai multe active. Consideram ca participatia detinuta la Faurecia ar putea fi urmatorul activ de pe lista de vanzare", a afirmat intr-o nota catre clienti Florent Couvreur, analist la firma CM-CIC Securities.

Un purtator de cuvant al Peugeot a refuzat sa comenteze planurile grupului privind Faurecia.

Peugeot, al doilea mare producator auto din Europa, a obtinut in decembrie un acord de finantare de 11,5 miliarde de euro pentru divizia bancara, parte a unui program mai amplu de consolidare a grupului. Peugeot a informat in luna iulie ca inregistreaza pierderi de 200 de milioane de euro lunar, in contextul pietei auto europene foarte slabe.

Avansul actiunilor Peugeot a fost alimentat si de tranzactiile speculative ale unor investitori.

Declinul pietei europene a afectat grupul mai puternic comparativ cu alte companii auto, din cauza prezentei mai reduse a Peugeot in economiile cu crestere rapida.

In cadrul planului de consolidare a finantelor, Peugeot a vandut pana in prezent active precum divizia de inchirieri auto Citer si o participatie majoritara la divizia de camioane Gefco.

Producatorul de componente auto Faurecia detine in Romania trei fabrici, la Craiova, Pitesti si Talmaciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri