Volvo, al doilea mare producator de camioane la nivel mondial, va reduce productia la o fabrica din Rusia, din cauza impactului pe care conflictul acestei tari cu Ucraina l-a avut asupra economiei, relateaza Bloomberg.

Producatorul suedez va opri productia la fabrica din Kaluga timp de mai multe saptamani, pe parcursul urmatoarelor luni.

Livrarile de camioane sub brand Volvo in Europa de Est au scazut cu 22% in luna mai, in principal din cauza cererii mai mici din Rusia, informeaza Mediafax. Din acest motiv, cresterea livrarilor grupului Volvo la nivel mondial a incetinit luna trecuta la 4%, fiind incluse vanzarile brandurilor Volvo si Renault in Europa, modelelor Mack in America de Nord si UD Trucks in Asia.

Reducerea productiei de camioane a Volvo in Rusia este o noua dovada a impactului conflictului declansat de anexarea Crimeei de catre Rusia asupra economiei ruse.

Reducerea productiei si a costurilor

Luna trecuta, Volvo a comercializat aproximativ 17.400 de vehicule la nivel mondial. Compania si-a imbunatatit profitul operational in urma reducerii productiei din Europa, in cadrul unui plan de reducere a costurilor pana in 2015.

Potrivit estimarilor bancii centrale a Rusiei, economia tarii va avansa cu circa 0,4% in acest an, cel mai lent ritm dupa 2009. Vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare din Rusia au scazut cu 12% in luna mai, peste declinul de 5% anticipat de analisti intervievati de Bloomberg.

Ford Motor a anuntat la randul sau ca va desfiinta 950 de locuri de munca in Rusia, la doua fabrici operate in colaborare cu compania rusa Sollers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri