Coreea de Sud investigheaza corectitudinea testelor privind emisiile poluante pentru trei modele Volkswagen, masura care extinde scandalul in care este implicat grupul auto german, care a recunoscut ca a trisat la verificarile din Statele Unite, relateaza Reuters.

Actiunile Volkswagen s-au prabusit luni cu 19%, dupa ce Agentia pentru Protectia Mediului din SUA a anuntat vineri ca cel mai mare producator auto din Europa s-a folosit de un software care a modificat in scadere emisiile poluante ale vehiculelor diesel, grupul riscand amenzi de pana la 18 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Potrivit informatiilor din presa, Departamentul american de Justitie al Statelor Unite a inceput o investigatie penala in legatura cu aceste acuzatii, care se refera la automobile diesel sub brand VW si Audi, respectiv VW Jetta, Beetle, Golf si Passat si Audi A3.

Investigatia din Coreea de Sud implica 4.000-5.000 de automobile Jetta, Golf si Audi A3, fabricate in perioada 2014-2015, a declarat Park Pan-kyu, director adjunct in Ministerul Mediului din aceasta tara.
Ministerul ar putea impune rechemarea de pe piata a vehiculelor VW respective, daca investigatia va identifica probleme.

Reprezentantii Volkswagen Korea au refuzat sa comenteze.

Grupurile germane Daimler si BMW au anuntat ca acuzatiile la adresa VW nu li se aplica.

Comisia Europeana este in contact cu conducerea VW si autoritatile de reglementare din SUA, dar a precizat ca este prea devreme sa constate daca vehiculele VW de pe piata europeana sunt afectate.

Nu este clar care va fi costul scandalului pentru VW, care risca in SUA si un proces colectiv din partea cumparatorilor, dar vanzarile vehiculelor implicate au fost deja suspendate in Statele Unite si Canada.

Guvernul de la Berlin a cerut luni constructorilor de automobile informatii tehnice suplimentare pentru a se putea verifica daca in Germania sau in Europa exista probleme privind respectarea normelor de poluare, in contextul scandalului in care este implicat grupul auto Volkswagen in Statele Unite.

Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, si-a exprimat ingrijorarea ca scandalul ar putea dauna ”reputatiei excelente a industriei germane”, iar Coreea de Sud, unde doua treimi din totalul importurilor auto au fost diesel in primul semestru, ar putea fi un prim semnal al reactiei clientilor.

Vanzarile de automobile germane in Coreea de Sud au crescut puternic din 2011, cand au fost eliminate tarifele de import printr-un acord de liber schimb.

Importurile de vehicule germane ale Coreei de Sud au urcat cu 18,2%, la 4,5 miliarde de dolari, in primele opt luni ale acestui an, dupa un avans de 42,5% pe ansamblul anului 2014.

Volkswagen si Audi au reprezentat 28,2% din totalul automobilelor straine comercializate pe piata sud-coreeana in primele opt luni, potrivit datelorAsociatiei Importatorilor si Distribuitorilor de Automobile Coreeni.

Sursa foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri