Compania olandeza Business Lease, prezenta in Romania din decembrie 2014 dupa preluarea furnizorului de leasing operational si management de flote Fleet Management Services (FMS), mizeaza pe o crestere de 10-15% a afacerilor de la 4 milioane euro anul trecut ca urmare a cresterii portofoliului de clienti cu 15% si anunta ca va oferi servicii personalizate croite pe nevoile clientilor.

Business Lease a preluat de la FMS 120 de clienti si 3.000 de contracte: 800 de contracte de leasing operational si 2.200 de contracte de management de flota. Printre clienti sunt companiile UPC, Alstom, Siemenes, TNT, Honeywell, Bancpost, Cargil, A&D Pharma, iar de anul acesta Policolor, General Electric, Discovery, Piraeus Bank sau Wolters Kluwer.

Olandezii au incercat de zece ani sa intre pe piata de leasing operational din Romania.

"Am mai avut tentatia de a intra pe piata romaneasca in 2004, 2008 si 2010. La acel moment, daca achizitionam o companie de leasing operational din Romania pierdeam clientii. Decizia de extindere in Romania a fost luata dupa evaluarea minutioasa a pietei locale. Strategia de acces a pietei locale, prin achizitia unui jucator puternic, difera de cea aplicata in alte tari, unde, de obicei, Business Lease a construit companii greenfield. ", a declarat Philip Aarsman, managing director Business Lease Romania.

Romania este a cincea tara din Europa Centrala si de Est in care Business Lease se extinde, dupa Republica Ceha, Slovacia, Polonia si Ungaria.

Planurile Business Lease in Romania

Prioritare in planul de investitii al companiei la intrarea pe o noua piata sunt trainingurile pentru echipa pentru implementarea filosofiei Better Care. Dupa implementarea propriilor sisteme si finalizarea investitiilor, Business Lease urmareste lansarea mai multor servicii dedicate clientilor, care vor optimiza comunicarea si raportarea catre client a parametrilor flotei pe care acesta o utilizeaza.

Managerul strain considera ca in Romania, "piata are ca si criteriu primar de selectie pretul, fiind urmat apoi de criteriul calitatii serviciilor. Suntem convinsi ca abordarea noastra, Consultative Selling, are rezultate mai bune si acesta este si modelul nostru de business. Nu furnizam doar o cotatie de pret, ci intalnim clientul, ii listam cerintele si ii sugeram solutia potrivita pentru el, chiar daca asta ar putea insemna ca deocamdata nu are nevoie de serviciile noastre”.

In urma preluarii, prima parte a anului 2015 a fost dedicata procesului de tranzitie si realizarii noilor investitii in domeniul operational din Romania. Acestea, in valoare de circa un milion de euro, au avut ca obiectiv implementarea unui nou sistem informatic, actualizarea proceselor de business, mutarea sediului central intr-o noua cladire de birouri, derularea cursurilor de specializare pentru angajati.

Piata de leasing operational

In ceea ce priveste statusul pietei de leasing operational din Romania, cu un total de 52.000 de autovehicule, Business Lease apreciaza ca exista posibilitatea unei cresteri rapide, avand in vedere ca in piete in care acest serviciu a ajuns la maturitate vehiculele contractate prin leasing operational au ajuns chiar si la 75% din totalul vehiculelor utilizate in scop comercial, dupa cum este cazul Olandei.

„Credem ca din ce in ce mai multe companii vor apela la acest serviciu pentru a se putea concentra pe activitatea proprie. In Romania piata are perspective si are nevoie de calitate si de specializare a serviciilor, iar daca conditiile economice se mentin si, tendintele de crestere economica isi urmeaza cursul, piata nu are unde merge decat in sus”, a spus Aarsman.

Firma romaneasca de leasing, infiintata in 2005, era controlata de compania de investitii Cylatrea Investments in proportie de 78%, restul actiunilor fiind detinute de doi dintre fondatorii companiei, Laurentiu Bogdan si Daniel Ivan, acesta din urma fiind si directorul general al companiei. In urma achizitiei, Ivan ocupa functia de director comercial, iar Bogdan de director operatiuni. Philip Aarsman, directorul de dezvoltare comerciala al Business Lease Group, a fost numit directorul general al companiei din Romania.

Business Lease Group este filiala a AutoBinck Group. Cu sediul central in Haga, AutoBinck are activitati in opt tari europene si 50 de subsidiare impartite in patru divizii principale: Distributie de automobile & Retail, Leasing, Piese de schimb & Accesorii si Smart Mobility. Portofoliul sau cuprinde importatori si dealeri auto pentru principalele marci auto, o companie internationala de leasing si o divizie de distributie pentru piese auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri