Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a inregistrat in sezonul estival peste 2,5 milioane de plati pentru trecerea peste podul Fetesti – Cernavoda, iar majoritatea au fost facute la distribuitori autorizati (benzinarii).

Daca luam in calcul tariful minim de 13 lei pentru autoturisme, romanii au platit peste 7,3 milioane de euro, iar inca 700.000 de euro vor proveni din amenzi.

Peste 620.000 de romani au oprit sa plateasca cash la ghisee vara aceasta, in timp ce 670.000 au trimis un SMS.

“In perioada 01.06.2016 - 31.08.2016 au fost achitate: 674.747 peaje, prin SMS; 1.214.649 peaje, la distribuitorii autorizati si 624.529 peaje, pe benzile exterioare, marcate cu simbolul cash”, au declarat reprezentantii CNADNR.

Peste 20.000 de romani vor primi amenzi intre 130 lei si 910 lei

Numarul celor care au trecut fara sa plateasca a fost de cateva zeci de mii, acestia urmand sa primeasca amenzi in termen de 6 luni.

“Estimam ca in intervalul mentionat vor fi aplicate un numar de aproximativ 190.000 de sanctiuni pentru lipsa rovinietei si aproximativ 20.000 de sanctiuni pentru lipsa peajului. Astfel, avand in vedere atat numarul foarte mare de incidente inregistrate in sistem precum si resursele umane limitate, intervalul de referinta nu a fost inca procesat. In conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, Art. 13 - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de sase luni de la data savarsirii faptei", astfel ca agentul constatator are la dispozitie, prin vointa legiuitorului, un termen de maximum sase luni de la data savarsirii contraventiei sa constate existenta acesteia si sa intocmeasca procesul verbal de constatare a contraventiei”, au mai spus reprezentantii CNADNR.

Data constatarii contraventiei este data la care agentul constatator, urmarind imaginile video, captate cu ajutorul mijloacelor specifice ale Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Control al Rovinietei - S.I.E.G.M.C.R., pe baza datelor furnizate de Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, surprinde, in imaginile video, un anumit vehicul circuland fara a detine rovinieta sau peaj valabile.

Taxa de la podul Fetesti poate fi achitata de soferi in avans sau pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii. Cei care aleg sa plateasca taxa de pod Fetesti – Cernavoda trebuie sa trimita SMS la numarul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil). In mesajul trimis catre acest numar, clientul trebuie sa precizeze numarul de inmatriculare si categoria.

Tarife Fetesti - Cernavoda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri