Ultimele luni au fost dominate de stiri privind costurile mari ale RCA pentru transportatori. Recent, acestia au ajuns la un acord cu ASF, insa exista in continuare o multime de cheltuieli pe care le presupune flota auto pentru un antreprenor. De la costurile pentru revizii, reparatii si impozite, pana la cheltuielile legate de combustibil – toate pot fi optimizate pentru a fi cat mai mici si pentru ca autovehiculele sa reziste cu brio uzurii.

Iata ce ar trebui sa stie un antreprenor cand vine vorba despre micsorarea costurilor cu flota auto

Intretinerea care garanteza ca autovehiculele vor rezista sute de mii de kilometri

Daca vrei ca un autovehicul sa reziste ani la rand, unul dintre secrete este alegerea fluidelor in mod corect. Un astfel de ulei de motor, de pilda, va proteja componentele masinii impotriva uzurii si ii va prelungi durata de viata. Se vor face economii substantiale si vor fi evitate neplacerile provocate de defectiuni. De altfel, Mike Calkins, managerul serviciului tehnic din cadrul AAA (American Automobile Association) spune ca orice fluid utilizat la masina ar trebui sa fie de calitate superioara si sa fie ales conform specificatiilor din manualul masinii.

El a mai explicat ca masinile construite in prezent sunt proiectate pentru a parcurge peste 400.000 de kilometri fara absolut nicio problema. Conditia, adauga el, este ca masina sa fie intretinuta in mod corect. Este cea mai buna strategie pe termen lung si va garanta ca masinile nu vor trebui inlocuite prea curand. Indiferent ca vorbim despre un business ce are ca principala activitate transportul de marfuri, sau orice alt tip de business, cert este ca autovehiculele sunt indispensabile unei afaceri.

Alte lucruri de avut in vedere sunt schimbarea filtrelor, verificarea periodica a curelelor si a tuturor componentelor de cauciuc (care se pot uza in timp), dar si o atentie sporita la geometria rotilor.

Cardurile de combustibil, economice pe termen lung

Majoritatea benzinariilor ofera carduri de combustibil pentru firme, iar cu ajutorul lor managementul costurilor se face mai eficient. In plus, exista si reduceri de preturi, ceea ce va face utilizarea cardului o metoda economica de alimentare.

Mai mult decat atat, unele carduri sunt concepute special pentru transportatori, si cu ele se pot plati inclusiv taxele de drum percepute in alte tari. Sunt simplu de folosit, iar un antreprenor are de castigat si din punct de vedere financiar (datorita reducerilor), dar si din punct de vedere practic (o singura factura).

Leasingul operational, o solutie la indemana pentru companiile mici si nu numai

Firmele de leasing operational au cunoscut o dezvoltare importanta in ultimii ani. Serviciile lor se pliaza foarte bine pe nevoile unei companii, facand administrarea flotei auto mult mai usoara. Leasingul operational ii permite unei companii sa se foloseasca de un autovehicul fara sa se preocupe de plata RCA-ului si a taxelor, de reparatii sau revizii. Compania de leasing se ocupa de toate aceste aspecte, iar daca apar defectiuni din cauza carora masina nu mai poate fi utilizata, ea ii pune clientului la dispozitie o alta masina.

Daca un antreprenor opteaza pentru leasingul operational nu va ramane cu automobilul asa cum se intampla in cazul leasingului financiar.

Alegerile corecte duc la costuri mai mici

Este foarte important sa alegi masinile potrivite pentru activitatile la care vor fi utilizate. La fel de important este ca autovehiculele sa fie alese in functie de nevoile carora trebuie sa le raspunda. Numeroase analize au clasat masinile coreene si japoneze in topul fiabilitatii, asadar o documentare in legatura cu rezistenta in timp a marcilor de masini este foarte utila pentru a scadea costurile pe care le presupune o flota auto.

Cand vine vorba despre durata de viata a unei masini sunt importante si stilul de condus al soferului, cat si starea drumurilor, insa aceste lucruri nu stau neaparat in mana antreprenorului.

Sursa foto: Minerva Studio, Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri