Opel va prezenta in premiera mondiala noul sedan cu cinci usi Insignia Grand Sport in martie la Salonul Auto de la Geneva. Modelul german a crescut in dimensiuni.

Opel Insignia Grand Sport are o arhitectura complet noua si un ampatament considerabil mai lung (peste 9 cm), dar datorita consolelor fata si spate mai scurte, este doar cu 5,5 cm mai lung decat predecesorul sau. In acelasi timp este cu aproape 1 cm mai lat si are o garda la sol cu 3 cm mai coborata.

Inginerii Opel s-au axat in principal pe sporirea eficientei spatiului si reducerea greutatii: utilizand materiale usoare, acestia au reusit sa reduca greutatea noului model cu 175 kg. Datorita designului optimizat, spatiul interior este mai generos si, bineinteles, in dotarea autovehiculului sunt incluse numeroase tehnologii.

„Numele Opel Insignia Grand Sport reflecta dinamica eficienta a modelului Monza Concept. Viitorul nostru model varf de lance intra intr-o noua dimensiune – eleganta, greutatea redusa si agilitatea creeaza o combinatie extrem de atragatoare”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel Group.

Monza Concept

Din 2008 pana in prezent au fost vandute peste 900.000 de autovehicule Insignia. La Salonul Auto IAA din 2013, Opel a oferit o perspectiva asupra viitorului automobilului cu prototipul sau vizionar Monza Concept: usor, atletic, eficient si cu o conectivitate de top – acestea sunt caracteristicile viitoarelor autovehicule Opel.

Noul autovehicul se incadreaza intr-o clasa superioara in materie de spatiu, dimensiuni si confort. Astfel, Insignia Grand Sport reprezinta alternativa eleganta la autovehiculele cu preturi mult mai mari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri