In 23 iunie, Comisia Europeana a anuntat ca proiectul NEXT-E a fost selectat pentru a primi fonduri prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, cu o cofinantare recomandata de 18,84 milioane euro pentru a sustine dezvoltarea unei retele de incarcare a vehiculelor electrice, scrie News.ro.

In proiectul NEXT-E este implicat un consortiu alcatuit din subsidiarele grupului german E.ON din Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania, sase subsidiare ale MOL, Hrvatska elekropriveda din Croatia, PETROL din Slovenia si Croatia, Nissan si BMW.

"Prin intermediul proiectului NEXT-E vor fi instalate 222 de statii standard de incarcare rapida (50 kW) si 30 de statii de incarcare ultrarapida (150-350 kW), creandu-se astfel o infrastructura esentiala pentru incarcarea vehiculelor electrice in Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia si Romania", arata comunicatul. In Romania vor fi instalate, in cadrul acestui proiect, 40 statii de incarcare rapida a vehiculelor electrice, din care 19 vor fi instalate de catre E.ON Energie Romania, iar 21 de statii de catre MOL Romania.

Sursa foto: Robert Hoetink / Shutterstock