Ford Motor Co., singurul mare constructor auto american care a evitat falimentul anul trecut, a afisat un profit net anual de 2,7 miliarde dolari pentru 2009, dupa o pierdere record in 2008, relateaza Bloomberg.

In al patrulea trimestru, Ford a inregistat un profit net de 868 milioane dolari, sau 25 centi/actiune, fata de o pierdere de 5,98 miliarde dolari in aceeasi perioada din 2008, a anuntat grupul. Excluzand costurile unice, profitul a fost de 43 centi/actiune, depasind estimarile analistilor.

Analistii prevedeau un profit trimestrial de 26 centi/actiune, potrivit datelor Bloomberg.

Ford si-a majorat in 2009 cota de piata, pentru prima oara dupa 1995, prin lansarea unor modele noi, precum varianta imbunatatita a sedanului Taurus, in timp ce General Motors Co. si Chrysler Group LLC au fost in faliment.

"Ford este pe drumul cel bun in revenirea pe profit", a declarat John Wolkonowicz, analist in cadrul IHS Global Insight. "Au reusit acest lucru pe cont propriu, fara ajutoare guvernamentale. Acest fapt le ofera in fata publicului cea mai buna imagine din ultimele decenii".

Profitul anual de 2,7 miliarde dolari a venit dupa o pierdere record de 14,7 miliarde dolari in 2008, anunta NewsIn.

Profitul operational anual a fost de 454 milioane dolari, in contextul in care analistii estimau, in medie, o pierdere de 1,02 miliarde dolari.

Vanzarile din al patrulea trimestru au avansat cu 22%, la 35,4 miliarde dolari, in contextul in care Ford a majorat productia din America de Nord cu 33%. Analistii estimau, in medie, venituri de 31,1 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri