Electrician

Electrician

Se cauta electricieni in Germania, Franta, Polonia, Ungaria, Olanda si Belgia, iar salariile variaza intre 1.000 de euro si 2.800 de euro (Olanda).

Angajatorii cauta in general candidati cu experienta de cativa ani in acest domeniu, care vorbesc limba engleza, si sunt dispusi sa ofere, pe langa salarii, transport, cazare si masa.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock

Frigotehnist

Frigotehnist

Angajatorii din Germania au disponibile mai multe pozitii de frigotehnisti, remunerate cu sume care variaza intre 1.600 de euro si 2.500 de euro pe luna. De asemenea, se asigura cazarea si transportul.

Principalele conditii pe care aplicantii trebuie sa le indeplineasca sunt experienta pe aceeasi pozitie cel putin un an si cunoasterea limbii germane la nivel conversational.

Foto: David Spates, Shutterstock

Mecanic

Mecanic

Se cauta mecanici sau lacatusi mecanici care sa lucreze in mai multe tari, precum Olanda, Belgia si Germania, iar salariile variaza intre 1.500 de euro si 2.500 de euro. Angajatorii ofera si cazare si asigurare.

Candidatii trebuie sa aiba certificare in domeniu, un an de experienta in piata muncii si sa cunosca limbile engleza sau germana.

Foto: Minerva Studio, Shutterstock

Fierar-betonist

Fierar-betonist

Zeci de posturi de fierar-betonist, schelar si constructor structuri sunt disponibile in Germania, Olanda, Finlanda sau Belgia, iar ofertele salariale variaza intre 1.200 de euro si 3.200 de euro. Pe langa aceasta suma angajatorii sunt dispusi sa mai ofere cazare si, uneori, transport si masa.

In general angajatorii se uita dupa candidati cu cel putin un an de experienta si vorbitori de limba engleza/germana.

Infirmier si asistent medical

Infirmier si asistent medical

Cateva mii de locuri de munca sunt disponibile pentru cei care doresc sa lucreze ca infirmieri sau asistenti medicali, majoritate fiind puse la dispozitie de angajatori din Anglia, dar si din alte tari, precum Germania sau Italia.

Salariile variaza mult in functie de angajator, insa un infirmier poate castiga 8 lire sterline pe ora, in timp ce un asistent poate primi dublu. Unele oferte includ si transport si cazare.

Daca pentru infirmieri cerintele la angajare sunt minime, pentru asistenti medicali se solicita calificare.

Foto: Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock

Instalator

Instalator

Sute de pozitii pentru instalatori sunt deschise celor care vor sa lucreze in afara granitelor in tari precum Germania, Irlanda de Nord, Franta, Belgia sau Olanda.

Salariile incep de la 1.400 de euro pe luna si pot urca pana la 2.500 de euro, angajatorii adaugand in unele cazuri transport, cazare si asigurare.

Candidatii trebuie sa aiba cel putin un an de experienta si sa cunoasca limba tarii respective sau engleza cel putin la nivel mediu.

Foto: Andrey_Popov

Dulgher

Dulgher

Angajatorii din vestul Europei cauta sute de dulgheri, iar salarii sunt tentante pentru aceasta pozitie, urcand pana la 3.300 de euro pe luna pentru cei care sunt selectati sa lucreze in Norvegia.

Angajatorii adauga ofertelor si transport si cazare, in unele cazuri, iar experienta si calificare reprezinta plusuri la angajare.

Foto: Andreas G. Karelias, Shutterstock

Farmacist

Farmacist

O meserie bine platit in tarile din Vest este cea de farmacist, o serie de posturi fiind disponibile in Germania, Anglia sau Suedia, cu salarii care variaza intre 1.300 de euro si 4.000 de euro.

Desi nu se cere experienta, candidatii trebuie sa fi urmat studii in domeniu si sa vorbeasca la nivel avansat limbile din tarile respective.

Foto: Iakov Filimonov, Shutterstock

Bucatar

Bucatar

Sute de pozitii de bucatari sunt deschise in Anglia, Franta, Germania sau pe vase de croaziera, iar salariile variaza intre 1.500 si 2.000 de lire/euro.

Experienta pe posturi de ajutor de bucatar cel putin este esentiala.

Foto: Minerva Studio, Shutterstock

Zidar si faiantar

Zidar si faiantar

Salariile pentru aceste pozitii incep de la 1.350 de euro si ajung pana la 2.000 de euro pe luna, in Franta, Olanda si Austria. In unele oferte se asigura si transport si cazare.

Candidatii trebuie sa vorbeasca limba tarii respective macar la nivel de incepatori si sa aiba minim un an de experienta in domeniu.

Foto: Dmitry Kalinovsky, Shutterstock

Sursa foto: Yulia Grigoryeva, Shutterstock