IT-ul ramane si in a doua jumatate a anului 2007, unul dintre cele mai dinamice sectoare pe piata de recrutari locale, conform specialistilor in HR.
Denumire job: IT Consultant

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca IT Consultant nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de minim 3 ani de experienta.

Salariu: Salariul de pornire este in general de 1.500 de euro dar ajunge cu usurinta la 2.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de responsabilitatile care ii sunt atribuite.

Studiile superioare de specialitate sunt obligatorii. In general candidatii pentru pozitia de IT Consultant detin o diploma universitara in IT sau in domenii conexe: Politehnica, Electronica, Automatica sau Electrotehnica.

Companiile care solicita ca un candidat pentru pozitia de IT Consultant pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara. In general experienta ca inginer de sistem reprezinta un avantaj important atunci cand se aplica pentru o astfel de pozitie.

De asemenea un bun candidat trebuie sa posede cunostinte avansate de hard si soft, de utilizare si programare, de retelistica, instalari si configurari echipamente, testarea si optimizarea noilor sisteme inaintea predarii catre client, sa aiba abilitati de leader si de coordonare a unei echipe de implementare.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte la nivel avansat de limba engleza, sa fie disponibil pentru deplasari si sa detina permis de conducere si telefon mobil.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv ce include si plata orelor suplimentare, pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include si o masina de serviciu dar si telefon mobil.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si decontarea cheltuielilor de transport, notebook dar si traininguri de specialitate atat in tara cat si in strianatate platite de companie.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un IT Consultant exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui IT Consultant se numara: elaborarea documentatiei tehnice si a fiselor de produs, sprijina echipa de implementare in activitatea de training, desfasoara activitati de suport tehnic la sediul clientului si la sediul firmei, identifica si analizeaza afacerea clientului si furnizeaza acestuia recomandari, dezvolta si mentine in permanenta relatii cu clientul, desfasoara activitatea de implementare de sisteme software la sediul clientului, identifica si rezolva problemele aparute in tipul implementarii sau ulterior in exploatarea sistemului, asista clientul in activitatea de exploatare a sistemului, coordoneaza si efectueaza activitatea de training la sediul clientului.

Avantaje: Un IT Consultant are posibilitatea sa dezvolte o cariera in acest domeniu dar si sa puna in aplicare toate cunostintele acumalate, lucrand in domeniul care ii pasioneaza. De asemenea castigurile suplimentare substantiale reprezinta un avantaj.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, cat si faptul ca trebuie sa fie la dispozitia clientului indiferent de zi sau de ora, in cazul in care apar defectiuni in sistem sunt doar cateva din principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri