Pentru anul in curs, piata farmaceutica interna a fost evaluata la 1,6 miliarde de euro, fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare. Pe o piata tot mai activa retailerii din industria farmaceutica scot la concurs noi joburi.
Denumire job: Product Manager(Pharma)

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc sa ocupe o astfel de pozitie in sectorul farmaceutic, nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de 3 ani de. Jobul de Product Manager (Pharma) se poate regasi deseori in cadrul companiilor care se ocupa de vanzarea de ustensile chirurgicale.

Salariu: Salariul de pornire este de 800 de euro si poate ajunge la 1.000 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta.

In primele trei luni, in perioada de proba, salariul net este de 700 de euro. Dupa acesta perioada suma castigata de un Product Manager (Pharma) este de 800 de euro net. Salariul poate ajunge la 1.000 de euro net. Acest lucru este posibil in majoritatea companiilor dupa opt luni sau un an de experienta, in functie de rezultate si profesionalism.

Studii: Studiile superioare de specialitate, in general medicina, reprezinta o cerinta obligatorie. De asemenea experienta in domeniu reprezinta un avantaj.

Companiile solicita ca un candidat pentru pozitia de Product Manager(Pharma) sa fie interesat de o cariera in vanzari si promovare a materialelor utilizate in chirurgie (materiale de sutura, specialitati chirurgicale, consumabile, instrumentar pentru sali de operatii). Sa fie corect, cinstit si loial firmei pentru care lucreaza, sa fie logic, analitic, organizat dar si capabil capabil de performanta.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte operare PC (word, excel, power point, outlook) si sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina, limba engleza fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor.

Beneficii extrasalariale: Pachetul de beneficii extrasalariale oferit de companii include masina serviciu si telefon de serviciu.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si posibilitatea de a dezvolta o cariera solida in domeniu, de a lucra intr-un mediu profesionist, notebook dar si un comision atractiv.

Parcurs profesional: Posibilitatile de a dezvolta o cariera in domeniu sunt numeroase. Totusi responsabilitatile cresc pe masura ce avansezi. Printre principalele indatoriri pe care le are o persoana de pe pozitia de Product Manager(Pharma) se numara: elaborarea, dezvoltarea si implementarea activitatilor de promovare, a vanzarii de produse la nivel national. In plus un Product Manager se ocupa si de elaborarea planurilor de promovare, de marketing si de vanzari ale firmei, de instruirea, coordonarea, evaluarea activitatii reprezentantilor de vanzari, instruirea continua a departamentului de vanzari, monitorizarea permanenta a nivelului de performanta, luarea de masuri operative, eficientizare si crestere a vanzarilor si rentabilitatii.

Avantaje: Dezvoltarea unei cariere in domeniu dar si posibilitatea de castiguri suplimentare substantiale, datorita comisioanelor oferite de companii reprezinta principalele avantaje ale unui job de Product Manager (Pharma).

Dezavantaje: Activitate intensa, continua, ore suplimentare cat disponibilitate maxima pentru client sunt doar cateva din dezavantajele unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri