Denumire job: Economist in sectorul turism

Nivel cariera: Pentru cei care isi doresc un job ca Economist in sectorul turism nivelul de experienta solicitat de majoritatea companiilor este de peste 3 ani.

Salariu: Salariul de pornire este in companiile din Bucuresti este in general situat intre 1.000-1.500 de euro. Valoarea sa variaza insa de la o companie la alta in functie de numarul de salariati sau de responsabilitatile atribuite. In provincie, salariile pentru aceeasi pozitie incep de la 500 de euro pana la 1.000 de euro.

Studiile superioare de specialitate sunt obligatorii. In general candidatii pentru pozitia de Economist au absolvit Academia de Studii Economice.

Companiile care solicita un candidat pentru pozitia de Economist pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie in domeniul contabilitatii de minim 2 ani de zile.

De asemenea, un bun candidat trebuie sa posede foarte bune cunostinte de legislatie financiar-contabila, sa aiba experienta in realizarea evidentelor contabile (balanta, bilant, declaratii fiscale). In plus, trebuie sa aiba o gandire analitica si spirit de echipa.

Candidatul trebuie sa posede cunostinte operare PC si sa cunoasca la nivel avansat cel putin o limba straina, limba engleza fiind cea mai solicitata de majoritatea companiilor. Cunoasterea programelor WinMentor, Fidelio sau Isis, constituie un avantaj.

Beneficii extrasalariale: Pe langa un salariu atractiv, angajatii au sansa de a dezvolta o cariera in domeniu.

Alte beneficii: Printre beneficiile oferite de companii se numara de asemenea si posibilitatea de a castiga bonusuri periodice substantiale.

Parcurs profesional: Oportunitatile de promovare si de castiguri suplimentare pentru un Economist atat in turism cat si in industria hoteliera exista atat in companiile mici cat si in cele mari. Printre principalele responsabilitati ale unui Economist se numara: efectuarea inregistrarilor contabile in baza documentelor justificative, conform legii in vigoare, verificarea si reconcilierea veniturilor companiei dar si TVA-ului aferent Z-ului fiscal, participa la analiza si intocmirea de alte rapoarte in cadrul departamentului financiar-contabilitate, mentine relatia cu institutiile de resort ale statului si se ocupa de intocmirea declaratiilor lunare si trimestriale pentru bugetul de stat.

Avantaje: Un Economist are posibilitatea sa dezvolte o cariera in acest domeniu, sa obtina castiguri suplimentare importante in concordanta cu experienta si munca depusa.

Dezavantaje: Activitatea intensa si continua, orele suplimentare efectuate, atentia sporita la intocmirea rapoartelor sunt principalele dezavantaje ale unui astfel de job.

Companii de recrutare: www.ejobs.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri