7% dintre companiile multinationale din Romania ofera deja pensii private facultative (pilonul III) angajatilor proprii, ca parte a pachetului de beneficii salariale, fata de 82% in Slovacia, 77% in Cehia si 20% in Ungaria, a declarat Horatiu Cocheci, managerul departamentului de consultanta in resurse umane al PricewaterhouseCoopers (PwC), in cadrul Conferintei Nationale de Pensii Private, eveniment organizat de Media XPRIMM.
De asemenea, 59% dintre multinationalele chestionate de Pwc in cadrul studiului salarial anual PayWell au declarat ca intentioneaza ca in perioada urmatoare sa adauge pensiile private facultative la pachetul de beneficii oferit salariatilor.

7% dintre companiile multinationale din Romania ofera deja pensii private facultative (pilonul III) angajatilor proprii, ca parte a pachetului de beneficii salariale, fata de 82% in Slovacia, 77% in Cehia si 20% in Ungaria, a declarat ieri Horatiu Cocheci, managerul departamentului de consultanta in resurse umane al PricewaterhouseCoopers (PwC), in cadrul Conferintei Nationale de Pensii Private, eveniment organizat de Media XPRIMM.

Datele prezentate de Cocheci sunt incluse in cadrul studiului salarial anual PayWell. In Romania, editia din 2008 a studiului a fost realizata pe un esantion de 250 de companii private (totalizand peste 168.000 de salariati), dintre care 80% au capital majoritar sau integral strain, si dintre care peste 68% au cifra de afaceri anuala mai mare de 10 milioane de euro.

Pensiile private facultative (pilonul III) reprezinta astfel beneficiul salarial cu cea mai mare crestere de popularitate intre cele 250 de companii multinationale incluse in acest sondaj. Pe de alta parte insa, Romania se afla inca mult in urma Cehiei, Slovaciei si Ungariei la acest capitol - fapt care denota potentialul acestor produse, afirma Horatiu Cocheci.

Datele arata ca 59% dintre multinationalele intervievate anul acesta si-au declarat intentia de oferi pensii private facultative pentru salariati, in perioada urmatoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri