Fabrica de medicamente oncologice (anticancer) Sindan Pharma, detinuta de islandezii de la Actavis, a inregistrat anul trecut vanzari de peste 3 milioane de dolari (2,2 mil. euro) pe piata americana, in crestere cu peste 50% fata de 2009.
Anul trecut, numarul de produse comercializate pe piata americana a crescut pana la 8, iar volumul s-a dublat, pana la 152.000 de unitati. Vanzarile s-au cifrat la peste 3 milioane de dolari (2,2 mil. euro), potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

In 2009, Sindan Pharma a realizat vanzari pe piata americana de circa 2 milioane de dolari (1,3 mil. euro) pentru un volum de 75.000 de unitati aferente unui numar de 7 produse.

Actavis Romania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 93 de milioane de euro, incluzand exporturile, in scadere cu 8% fata de anul precedent. Fabrica din Bucuresti exporta in peste 55 de state.

Ponderea exporturilor a fost de circa 20% din total afaceri, iar cea mai mare piata externa este SUA, potrivit unor declaratii anterioare ale lui Bogdan Oghina, directorul Sindan Pharma.

Pentru 2011, valoarea exporturilor fabricii va creste cu 5-10%. Tot anul acesta, trei noi molecule se vor lansa, acestea adaugandu-se celor circa 23 deja existente. De pe portile fabricii ies in jur de 1.000 de tipuri diferite de produse farmaceutice, cu administrare injectabila (flacoane cu solutie sau pulbere liofilizata) si cu adminstrare orala - comprimate si capsule.

[Cum arata fabrica romaneasca unde se produc medicamente anticancer]

Fabrica a fost inspectata recent de reprezentantii Food and Drug Administration (autoritatea americana in materie de medicamente si alimente), vizita finalizandu-se cu rezultate pozitive, potrivit oficialilor Sindan Pharma.

"Inspectia care s-a desfasurat pe parcursul a doua saptamani (28 martie - 6 aprilie) a fost declansata atat de cresterea impresionanta a vanzarilor produselor fabricate de Sindan Pharma in SUA, cat si de numarul mare de solicitari de noi autorizatii de punere pe piata pe care compania le-a depus in vederea comercializarii de noi produse pe piata americana", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Numarul total de produse aflate in portofoliul Actavis Romania este de circa 140 (64 de molecule). Actavis este una dintre primele cinci companii de generice din lume, cu operatiuni in 40 de tari si peste 10.000 de angajati la nivel global.

In Romania, Actavis (Sindan Pharma si Sales & Marketing) are 400 de angajati. Dintre acestia, 20% reprezinta forta de vanzari.

Sindan Pharma, fondata de antreprenorul roman Dan Stoicescu, a fost vanduta catre islandezii de la Actavis in 2006, printr-o tranzactie cifrata la 177 milioane de dolari.

Citeste aici un interviu cu Alina Culcea, directorul general al Actavis Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri