Petrom, cea mai mare companie din Romania, a anuntat demararea, incepand cu 1 octombrie, a operatiunilor in cadrul parcului eolian Dorobantu (Dobrogea), cu o capacitate instalata de 45 megawatti (MW).
Constructia parcului eolian a inceput in semestrul al doilea din 2010 si a fost finalizata in luna iulie, anul acesta. Parcul eolian este dotat cu 15 turbine cu o capacitate de 3 MW fiecare.

"Aceasta investitie reprezinta o confirmare a angajamentului nostru de a furniza energie in Romania", a declarat Hilmar Kroat-Reder, membru al directoratului Petrom.

Certificatele verzi rezultate alocate productiei de energie electrica din acest parc eolian vor fi folosite in principal pentru acoperirea cotei reglementate aferente consumului de energie electrica al companiei, de aproximativ 1 TWh/an, urmand ca diferenta sa fie comercializata pe piata locala, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud-Est, a investit 90 de milioane de euro in parcul eolian Dorobantu.

Grupul Petrom, detinut in proportie de 51% de austriecii de la OMV, are activitati in sectoarele de explorare, productie, rafinare, marketing, gaze naturale si energie. Petrom exploateaza in Romania si Kazahstan rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 832 de milioane de barili echivalent petrol (in Romania - 805 milioane de barili echivalent petrol).

Pe piata distributiei de produse petroliere, grupul Petrom este prezent prin intermediul unei retele de circa 800 statii, operata sub doua branduri, Petrom si OMV.

Activitatea din Romania se desfasoara prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este detinuta in totalitate de Petrom. OMV Petrom Marketing opereaza 546 statii de distributie, dintre care 389 Petrom si 157 OMV. Compania petroliera detine, de asemenea, o retea internationala de circa 250 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri