Guvernul va aproba hotarirea prin care Asociatia Salariatilor este exclusa din procesul vinzarii actiunilor catre angajatii Petrom.
Proiectul de act normativ prin care se ofera 8% din actiunile Petrom salariatilor companiei prevede vinzarea directa catre acestia si nu prin intermediul vreunei asociatii, a declarat ieri ministrul Economiei, Codrut Seres. Reglementarea va fi aprobata sub forma unei hotariri de guvern.

Daca vinzarea s-ar fi putut face si prin intermediul asociatiei, ar fi trebuit sa fie cel putin o ordonanta de urgenta sau un nou proiect de lege, a afirmat ministrul, care a mai spus ca proiectul de hotarire este redactat si va fi trimis spre avizare catre ministere. Am agreat ca imediat dupa 1 mai, dupa eventualele observatii din partea reprezentantilor bancilor sau a altora, sa dam drumul acestui proiect, a continuat ministrul.

Aceasta decizie pune capat disputei legate de destinatarul pachetului de 8% din actiuni destinat salariatilor. Cealalta varianta presupunea vinzarea catre Asociatia Salariatilor din Petrom, condusa de liderul sindical Liviu Luca, urmind ca actiunile sa fie cumparate printr-un imprumut de la banca Credit Suisse FirstBoston, care, dupa ce vindea actiunile, ar fi urmat sa restituie banii salariatilor.

Cereri in nume propriu

Ministrul a mai confirmat ieri ca a primit cereri de cumparare a actiunilor din partea mai multor salariati, care au cerut acest lucru in nume personal, pe care le-a trimis Oficiului pentru Privatizare, institutia din cadrul ministerului care se ocupa cu acest proces.

Nu va fi interdictie la vinzare

Desi in piata a aparut zvonul ca salariatilor de la Petrom li se va interzice, pentru un numar de ani, sa vinda actiunile dobindite, consilierul ministrului, Mona Nicolaici, a negat ieri ferm aceasta ipoteza. Nu e nicaieri stipulat asa ceva, a spus Nicolici. Cu toate acestea, intentia se pare ca a existat. Au fost discutii intre minister si Asociatia Salariatilor in care s-a ridicat problema interzicerii vinzarii actiunilor timp de doi ani. Asociatia a refuzat pe motiv ca ingradeste dreptul la societate, dar inca nu stim ce a decis Guvernul, pentru ca nimeni nu ne-a mai spus nimic, a declarat Gheorghe Supeala, consilier in cadrul Petromservice. Salariatii Petrom vor cumpara actiunile la pretul de 5,25 de eurocenti bucata, de trei ori mai putin decit cotatia actuala de la Bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri