OMV Petrom anunţă intrarea în vigoare a delistării GDR-urilor de pe segmentul standard de listare al Listei Oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară şi încetarea tranzacţionării GDR-urilor pe Piaţa Principală a London Stock Exchange, potrivit unui raport al companiei remis în data de 26 octombrie Bursei de Valori Bucureşti (BVB), scrie Agerpres.

"Urmare a raportului curent din data de 24 august 2023, societatea anunţă prin prezentul că: toate certificatele globale de depozit emise conform Regulamentului S (ISIN: US67102R3049) (Simbol: PETB) şi toate certificatele globale de depozit emise conform Regulii 144A (ISIN: US67102R2058) (Simbol: PETR) - împreună, "GDR-urile" -, reprezentând acţiuni ordinare ale societăţii având o valoare nominală de 0,1 lei fiecare (acţiunile), un GDR reprezentând 150 de acţiuni, sunt, începând de astăzi, ora 8:00 a.m. (ora Regatului Unit), delistate de pe Lista Oficială a Autorităţii de Conduită Financiară, iar tranzacţionarea GDR-urilor pe Piaţa Principală a Bursei de Valori din Londra a încetat", se spune în document.

Decizia privind aprobarea delistării a fost aprobată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor OMV Petrom din data de 26 aprilie 2023. Certificatele de depozit globale ale OMV Petrom au fost admise la tranzacţionare pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a bursei londoneze în octombrie 2016.

"În data de 20 octombrie, ca urmare a încheierii ofertei publice secundare privind vânzarea de către Fondul Proprietatea a până la 3.641.100.108 de acţiuni (sub formă de acţiuni ordinare şi GDR-uri) deţinute în OMV Petrom, Citibank, N.A., o asociaţie bancară naţională organizată în conformitate cu legile Statelor Unite ale Americii, a emis 2.492.328 de GDR-uri, reprezentând 373.849.200 de acţiuni ordinare ale companiei cu o valoare nominală de 0,1 lei per acţiune. În data de 20 octombrie 2016, GDR-urile au fost admise la listare pe segmentul standard al listei oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară a Regatului Unit (UK Financial Conduct Authority) şi admise la tranzacţionare pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange)", anunţa compania în 2016.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri