AdePlast, companie patronata de catre omul de afaceri Marcel Barbut, isi va finaliza noua structura de dezvoltare sub forma a trei platforme industriale situate in trei regiuni strategice ale tarii.
Pe platforma de la Oradea, unde se afla prima fabrica de mortare uscate a producatorului roman de materiale de constructii, acum functioneaza trei facilitati de productie, intre timp adaugand-se o fabrica de vopsele si tencuieli decorative in 2008 si o fabrica de polistiren expandat in 2012.

„Din aceasta fabrica deservim acum exclusiv partea de Vest a Romaniei, la fel de bine ca pietele externe precum Ungaria, Austria sau Gemania” a declarat Marcel Barbut, CEO AdePlast.

Din Ploiesti, unde se afla a doua zona industriala, AdePlast alimenteaza piata din sudul tarii, sudul Europei, dar si Libanul. Aici se gaseste o fabrica de mortare uscate din 2008, una de polistiren expandat, finalizata in 2011, dar si o linie de polistiren grafitat de anul trecut. De la jumatatea acestui an, la Ploiesti va porni si fabrica de vopsele si tencuieli decorative pentru care au fost deja achizitionate echipamentele.

Cea mai noua platforma industriala a producatorului de materiale pentru constructii AdePlast se afla in faza finala de constructie la Roman. De aici se va livra catre partea de Est a tarii, Republica Moldova si Ucraina.

„Finalizarea investitiilor demarate in 2012 este prevazuta pentru jumatatea acestui an. Aceste investitii depasind 20 de milioane de euro, bani pe care i-am luat de la banci si din fonduri proprii. Scopul acestui demers este acela de a ne consolida pozitia pe piata pe segmentele pe care activam si, evident, vizam pietele din Europa dezvoltata si zona araba”, precizeaza Marcel Barbut.

Citeste si Sa construiesti o fabrica in Romania este o aventura. Investitorii locali sunt tot mai discriminati

Reorganizarea pe divizii, planul Adeplast pentru acest an


O astfel de companie avea nevoie de o noua organizare, functionand din acest an pe un altfel de fundament, dezvoltandu-se pe trei directii de business: divizia termosistem, divizia vopsele si divizia de adezivi si mortare uscate.

„De anul acesta business-ul cu vopsele al AdePlast se afla in grija lui Bogdan Pirvu, manager cu experienta in piata de vopsea din Romania, iar afacerile diviziei de termosistem sunt in grija unui inginer care a dezvoltat piata autohtona a termoizolatiilor, in persoana lui Octavian Nicula. Eu voi ramane sa ma ocup in continuare de dezvoltarea pe partea de adezivi si mortare uscate. Practic, din iunie, cand pornesc din plin toate motoarele investitiilor noastre, fiecare dintre cei trei directori de divizii are de gestionat business-uri care insumate vor depasi 50 de milioane de euro la finalul lui 2013”, precizeaza Marcel Barbut.

Bogdan Pirvu isi propune ca in urmatorii trei ani sa ridice business-ul cu vopsele al AdePlast in topul producatorilor autohtoni. In CV-ul sau se afla nume precum Kober, la care a activat ca adminstrator pana in 2004. Bogdan Pirvu a experimentat antreprenoriatul pe piata de distributie de vopsele, pana in 2010 si managementul vanzarilor pe segmentul de conturi speciale (hypermarket si DIY) pentru compania TE-MA Romania, important producator roman de materiale tehnico-sanitare. Bogdan Pirvu are 38 ani, a absolvit in 1996 Facultatea de Management Financiar Contabil in 1996, in 2007 obtinand un master in administrarea afacerilor.

Octavian Nicula
are o experienta de 10 ani in domeniul in care functioneaza Divizia Termosistem a AdePlast. La Austrotherm a lucrat din 1999 pana in 2002 ca director de vanzari si apoi ca director general, iar la Saint Gobain Isover s-a ocupat de departamentul de vanzari la nivel national pana in 2009.
„Cu cei 2,3 milioane de metri cubi capacitate de productie care va fi instalata in cele trei fabrici de polistiren ale AdePlast, divizia de termosistem devine cel mai mare jucator din Romania pe aceasta piata. Avem in plan dezvoltarea de noi produse si extinderea portofoliului catre alte tehnologii termoizolante” declara Octavian Nicula.

Compania AdePlast este specializata in productia de adezivi, mortare uscate, vopsea si polistiren expandat, avand fabrici la Ploiesti, Oradea si Roman.

Principalii concurenti ai AdePlast pe piata locala sunt Henkel (Ceresit), Baumit, Duraziv sau Baumix (adezivi) si Arcon, Austrotherm sau Issospor (polistiren).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri