Managementul Alstom Transport si Uniunea Sindicatelor Libere de la Metrou (USLM), care reprezinta si angajatii din cadrul companiei, au incheiat negocierile privind Contractul Colectiv de Munca pentru perioada 2006-2007, salariatii urmand sa beneficieze de o majorare salariala medie de 14 la suta.

Partile au decis si schimbarea grilei vechi de salarizare cu una noua, moderna, ce recompenseaza si performanta, nu numai prezenta, profesia si vechimea, ca pana acum, precum si includerea si garantarea unor sporuri cu caracter permanent in salariul de baza, intr-o prima etapa numai pentru anumite categorii de angajati.

Alstom sustine ca executia acestor clauze contractuale este periclitata de neplata de catre Metrorex a obligatiilor asumate prin Contract, inclusiv a celor legate de actualizarea pretului in functie de evolutia indicilor de salarizare. Ca urmare, intarzierea rezolvarii situatiei contractuale poate avea ca efect reaparitia unor tensiuni cu caracter social, potrivit comunicatului.

Compania a anuntat ca in data de 30 mai, managementul s-a prezentat la Metrorex pentru a discuta atat problema platilor neefectuate de 11 luni catre Alstom, cat si a altor deficiente ale Metrorex in executarea Contractului.

In pofida faptului ca legislatia in materie sustine punctul de vedere la Alstom si ca marea parte a sumelor datorate a fost deja contractata prin credit de catre ministerul de resort, pozitia Metrorex a ramas inflexibila, refuzand plata anumitor sume, potrivit sursei citate.

In cadrul eforturilor de solutionare pe cale amiabila a situatiei create, Alstom a anuntat ca va trimite catre Metrorex o notificare, ca ultima tentativa din partea Alstom de a permite Metrorex esalonarea executarii obligatiilor asumate prin contract.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri