Proiectele de infrastructura vor ramane motorul de crestere si pentru producatorii de pavele si borduri in anul care urmeaza, cel putin asa sustin reprezentantii Symmetrica, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe acest segment.

„Infrastructura este zona pe care activam si sectorul cu potential mare de crestere pe termen scurt si mediu. Stim cu totii ca infrastructura sta la baza dezvoltarii corecte si sanatoase a unei economii prin stimularea competitivitatii si a cresterii economice”, a declarat pentru wall-street.roSebastian Bobu (foto), directorul executiv Symmetrica.

El apreciaza ca exista proiecte si exista si bani care sunt nerambursabili si crede ca o revenire a pietei de constructii in anul care urmeaza ar putea fi determinata de alocarea de fonduri pentru proiectele de infrastructura si reluarea creditarii.

„Avem nevoie doar de hotarare si fermitate din partea autoritatilor in aplicarea unor masuri ce ar contribui la demararea si continuarea lucrarilor. Daca bugetul de anul viitor va avea o parte consistenta atribuita investitiilor, cu siguranta vom avea parte de un reviriment al constructiilor, inclusiv in infrastructura. O revenire a pietei de constructii in anul care urmeaza ar putea fi determinata de alocarea de fonduri pentru proiectele de infrastructura si reluarea creditarii. Un prim pas o reprezinta cresterea absorbtiei de fonduri comunitare in cea de-a doua jumatate a anului acesta. Daca aceasta evolutie pozitiva se va mentine si in continuare vom avea probabil o crestere in sectorul constructiilor”, considera Bobu.

Intrebat de wall-street.ro in ce masura va fi influentata piata de o serie de masuri si taxe in anul care urmeaza, Sebastian Bobu este de parere ca accizarea carburantului nu constituie pentru nimeni un motiv de bucurie.

„Cu siguranta nimeni nu vede un motiv de bucurie in ceea ce priveste cresterea costului carburantilor. Aceasta masura va duce logic la o marire a pretului la transporturi si implicit a costurilor materiilor prime si a produselor finite. Tinand totusi cont ca procentual cresterea nu este foarte mare probabil ca preturile vor fi sensibil mai ridicate”.

In ceea ce priveste evolutia business-ului in anul care urmeaza, reprezentantul Symmetrica spune ca o imagine clara asupra anului ce vine va putea avea abia dupa primul trimestru.

“Este foarte greu de facut o estimare in acest moment cu privire la evolutia business-ului anul viitor. O imagine mai clara vom avea in primele luni ale lui 2014. Dorinta noastra este de a continua strategia de dezvoltare asumata, prin deschiderea de locatii noi de productie si marirea capacitatilor existente in urmatorii ani. O piata in crestere ne poate sustine in a ne atinge obiectivele, asa ca nu avem voie decat sa fim optimisti”, a conchis Bobu.

Infiintata in 1994, Symmetrica este o companie romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, cu afaceri care la nivelul anului s-au ridicat la 14,6 milioane de euro.

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011). In 2012, compania a deschis doua noi unitati de productie, la Prejmer, judetul Brasov si la Sintereag, judetul Bistrita.

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

Symmetrica este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de pavele si borduri vibropresante, unde mai activeaza si Elis Pavaje sau Semmelrock Stein+, parte a grupului Wienerberger.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri