LafargeHolcim, gigantul din constructii format in urma fuziunii de anul trecut, a ajuns la un acord cu irlandezii de la CRH pentru preluarea activelor grupului in valoare de 6,5 miliarde de euro, ceea ce cuprinde inclusiv operatiunile detinute de Lafarge in Romania, potrivit unui comunicat dat publicitatii.

Practic, la nivel local, CRH va cumpara activele grupului francez Lafarge, companie care detine doua fabrici de ciment (la Medgidia si Hoghiz) si o statie de macinare situata in Targu Jiu. Pe langa operatiunile din Romania, CRH va prelua operatiunile detinute de Holcim si Lafarge in Europa, Canada, Brazilia si Filipine, piete care anul trecut au generat venituri de 5,2 miliarde de euro.

La nivel local, grupul irlandez CRH detine in Romania companiile Elpreco si Ferrobeton.

Finalizarea procesului de fuziune este de asteptat sa se incheie in prima jumatate a acestui an si va presupune vanzarea operatiunilor in nu mai putin de 90 de tari.

Fuziune anuntata din primavara anului trecut

Francezii de la Lafarge si elvetienii de la Holcim au convenit in luna aprilie a anului trecut sa fuzioneze, proces care ar urma sa creeze cel mai mare producator de ciment si materiale de constructii din lume, cu vanzari anuale care se ridica la aproximativ 40 de miliarde de euro. La finalul anului trecut CE a aprobat fuziunea dintre cei doi giganti, procesul urmand sa se finalizeze prima primul semestru al lui 2015.

LafargeHolcim este unul dintre cei mai mari producatori de ciment, betoane si agregate la nivel local, pe o piata pe care concureaza cu Carpatcement, parte a grupului german HeidelbergCement.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri