Producatorul roman de pantofi Denis a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro, in crestere fata de anul precedent, cand rulajul s-a situat in jurul valorii de 9 milioane de euro. Trendul ascendent inregistrat in 2014 va fi pastrat si anul acesta, cand tinta este de 15 milioane de euro. La nivel de unitati, compania a vandut peste 160.000 de perechi de pantofi.

In prezent, Denis detine o retea de 35 magazine in cele mai importante orase din tara: Bucuresti, Constanta, Timisoara, Brasov, Sibiu, Bacau, Roman, Galati, Craiova, Iasi, Suceava si Cluj, dar si in afara tarii in Kiev, Ucraina. „La nivelul anului 2014, valoarea investitilor s-a situat la un milion de euro, banii fiind directionati in principal catre zona productie, design si platformelor de vanzare online pe care le-am lansat in partea a doua a anului trecut. Clientii au cumparat din magazinele noastre online de aproximativ 100.000 de euro. De asemenea, pe parcursul lui 2014 am acordat o mai mare atentie amenajarii unitatilor si, unde a fost cazul, am reamenajat”, spune Ana Cornea (foto), manager si actionar al Denis Romania.

Conform vanzarilor efectuate in decursul anului trecut, cele mai comercializate produse au fost pantofii colectiei primavara-vara. „Investim foarte mult in creatie, iar la nivelul anului 2014, 15% din cifra de afaceri a fost alocat acestui segment. Colaboram cu designerul italian Davide Vaccari de mai bine de cinci ani, el fiind cel care si-a pus amprenta pe colectiile celor trei branduri ale companiei, Why Denis, Anna Cori&All Shoes si Denis, brand disponibil exclusiv pe pietele internationale”, spune Ana Cornea.

Planurile companiei pentru 2015 includ inaugurarea a peste 10 magazine in tara, dar si extinderea in strainatate, amanata de la finalul anului 2014, pentru prima parte a acestui an. Tarile vizate sunt, in continuare, Statele Unite ale Americii, Germania, Austria. Investitiile programate pentru acest an se ridica la 400.000 de euro.

Pana la debutul noii colectii, disponibila in magazine de la mijlocul lunii martie, retailerul si producatorul roman continua perioada de reduceri, valabila pana la data de 31 martie 2015. "Toate articolele Why Denis vor avea o reducere de pana la 50%. De asemenea, articolele marcate cu eticheta speciala, in special cizme, ghete si botine, atat pentru dama, dar si pentru barbati, din colectia Anna Cori&All Shoes, vor avea reduceri pana la 50% in aceasta perioada", explica Ana Cornea.

Denis este un producator roman de pantofi, cu o traditie de peste 25 ani pe piata. Compania detine o fabrica moderna la Suceava. In prezent, reteaua de magazine numara 35 de unitati (10 Why Denis si 25 Anna Cori & All Shoes). Alte trei unitati ale retelei sunt la Kiev (doua magazine Denis si unul WhyDenis). La Fabrica Denis si in reteaua de magazine Denis Shoes lucreaza 420 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri