Compania Electrica a cesionat societatii E.ON Energie AG, in data de 24 iulie 2006, un numar de 131.607 actiuni ale E.ON Moldova (fosta Electrica Moldova) in valoare totala de 1,316 milioane de lei
In urma acestei operatiuni, E.ON Energie AG a ajuns sa detina 51% din E.ON Moldova, avand un numar de 32.561.245 de actiuni cu o valoare totala de 325.612.450 milioane de lei. Electrica SA are, la randul sau, un numar de 31.281.746 de actiuni, cu o valoare totala de 312.817.460 lei, avand o participatie de 49%.

E. ON Energie AG va plati 372.900 de euro catre Electrica pentru a-si pastra procentul de 51% din actiunile furnizorului de electricitate E.ON Moldova, declara la finele lunii iulie pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al E.ON Moldova, Lucian Luca. "E.ON Energie AG va trebui sa plateasca in perioada imediat urmatoare catre Electrica 51% din contravaloarea majorarii de capital social unilaterala facuta de aceasta societate la E.ON Moldova SA. Electrica a adus aport in natura la capitalul E.ON Moldova mai multe terenuri a caror valoare insumata ajunge la 2,632 milioane de lei ceea ce inseamna circa 731.000 de euro", a mai spus Lucian Luca.

Ca urmare a majorarii de capital social, E.ON a pierdut 0,20% din E.ON Moldova in favoarea Electrica. Astfel, tabloul actionarilor s-a schimbat in sensul ca E.ON Energie AG a ajuns sa detina 50,80% din E.ON Moldova iar participatia Electrica a crescut la 49,20%.

Electrica a majorat recent capitalul social al E.ON Moldova cu 38 de terenuri, patru apartinand de distributia de electricitate de la Bacau, 17 de cea de la Neamt, 7 de cea de la Botosani, tot 7 de distributia de la Vaslui si 3 de cea de la Suceava.

Compania germana de utilitati E.ON a ajuns sa detina in schimbul a 100 milioane de euro un pachet de 51% din actiunile Electrica Moldova, achitand 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni si operand apoi o majorare de capital social.

La finele anului trecut, in urma aplicarii mecanismului de ajustare, E.ON a mai platit catre Electrica suma de 836.894 de euro. Dupa preluarea Electrica Moldova, E.ON a decis sa restructureze compania si sa-i schimbe numele in E.ON Moldova. Compania distribuie si furnizeaza energie electrica in judetele Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui si Neamt. La momentul privatizarii, avea peste 1,3 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri