Conducerea Postei Romane trebuie sa stabileasca salariile angajatilor in functie de munca prestata si sa le majoreze in limita bugetului stabilit, afirma ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, intr-o postare pe contul sau de Facebook, admitand ca cei cu salarii minime si volum foarte mare de munca reprezinta o prioritate.

"Suntem de acord ca o prioritatate sunt cei cu salarii minime si un volum de munca foarte mare. Suntem de acord si sprijinim initiativa de optimizare si eliminare a celor care nu muncesc si nu aduc valoare Postei Romane", a scris Bostan, scrie News.ro.

El a precizat ca deja a inceput procesul de fixare a indicatorilor de performanta la nivelul conducerii si spera ca managementul va extinde sistemul la toti angajatii.

Totodata, a punctat ca fiecare angajat trebuie sa stie ce asteapta actionarii si clientii de la el, iar sistemul de premiere a performantei sa fie drept.
"Vom promova un act normativ care sa permita angajatilor sa efectueze concediu de odihna, pentru posturile unice din mediul rural, fara a afecta prestarea serviciilor. Am invitat un reprezentant al SLPR (Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania – n.r.) in comisia de elaborare a cadrului legal pana in luna iulie", a mai scris Bostan.

Ministrul a subliniat ca va facilita dialogul intre Posta Romana si ANCOM, autoritatea de reglementare in domeniul comunicatiilor, pentru compensarea serviciului universal, care trebuie sa fie corecta, astfel incat sa existe servicii de calitate in toate localitatile din tara.

"Am luat act de ingrijorarea privind amenzile primite de la Consiliul Concurentei, datoriile existente, contractele paguboase si erorile din trecut. Analizam posibilitatea conversiei datoriei in actiuni cu acordul Fondului Proprietatea si cu respectarea regulilor privind ajutorul de stat", a adaugat Bostan.
Aproximativ 3.000 de angajati ai companiei Posta Romana din toata tara au protestat sambata in Piata Victoriei.

Principalele revendicari au vizat cresterea salariilor, asigurarea conditiilor de munca decente, acordarea efectiva a concediilor de odihna, compensarea de catre stat a cheltuielilor efectuate de Posta Romana pentru furnizarea serviciului universal, obligatie impusa Postei prin decizia ANCOM si anularea datoriilor Postei Romane, provenite din amenzile aplicate de Consiliul Concurentei.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, organizatie sindicala cu peste 20.000 de membri. Presedintele SLPR, Matei Bratianu, a afirmat ca a cerut managementului companiei sa inceapa sa introduca la conducere criterii de performanta, abia dupa aceea si in randul lucratorilor postali, in conditiile in care angajatii sunt acuzati ca se opun criteriilor de performanta.

In timpul mitingului, o delegatie a protestatarilor a mers la discutii la Ministerul Comunicatiilor, cu ministrul Marius Bostan, vicepremierul Costin Borc si conducerea companiei Posta Romana.

Protestul s-a incheiat dupa doua ore, dar angajatii companiei au amenintat ca vor opri lucrul si vor intra in greva generala daca cererile lor nu vor fi solutionate asa cum li s-a promis la negocierile de la Ministerul Comunicatiilor.

Compania Nationala Posta Romana este detinuta in proportie de 75% de stat, restul actiunilor fiind controlate de Fondul Proprietatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri