Guvernul norvegian a co-finantat cu 1 milion de euro un proiect de colectare a deseurilor reciclabile derulat de compania GreenTech. Proiectul, a carui valoare totala se ridica la 2,3 milioane de euro, se va derula in 23 de orase din Romania si a presupus achizitionarea mai multor masini si utilaje de colectare a deseurilor. Pentru operarea punctelor de colectare vor fi create cel putin 70 de locuri de munca noi.

GreenTech face parte din Green Group si recicleaza PET-uri. Proiectul este administrat de Innovation Norway, o organizatie din Guvernul norvegian, si vizeaza preluarea a peste 15.200 de tone de deseuri reciclabile pe an de la retaileri, societati comerciale, locatii HORECA, clienti industriali, cladiri de birouri si populatie.

In cadrul proiectului, au fost achizitionate 35 de camionete pentru colectarea deseurilor reciclabile, 25 de unitati pentru presarea deseurilor, 4 autoturisme si 25 de motostivuitoare. Proiectul, denumit SIGUREC Mobil, va fi implementat in 23 de orase din Romania, cu obiectivul de a prelua 15,210 de tone de deseuri reciclabile pe an.

Toate materialele colectate prin acest program vor fi transportate in fabricile de reciclare partenere in proiect, respectiv Greentech, Romcarbon, Greenweee, Greenlamp Reciclare, Greenglass Recycling, Ecopaper, Vrancart, Can-Pack Romania.

„Proiectul SIGUREC MOBIL este gandit sa vina in completarea sistemelor de colectare separata existente, pentru a acoperi nevoile diversilor actori din piata”, a declarat Doinita Mihai, responsabila de implementarea SIGUREC.

GreenTech a fost infiintata in anul 2002, fiind una dintre primele companii private din Romania specializata in reciclarea materialelor plastice. Compania proceseaza anual 130.000 de tone de ambalaje PET.

SIGUREC este un proiect pe care Green Group a inceput sa il dezvolta ein etape, incepand cu 2012. Proiectul a inceput cu amplasarea unui aparat automatizat in incinta Ministerului Mediului, odata cu semnarea unui Acord Voluntar intre Minister, reciclatori si retaileri. In prezent, exista 161 puncte fixe si mobile de colectare in 36 de judete.

Green Group a avut in 2015 o cifra de afaceri de 137 milioane de euro, in scadere fata de nivelul de 166 milioane de euro in 2014.

Sursa foto: GreenTech

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri