Fundatia pentru Neurochirurgie Moderna, entitatea non-profit care a fondat si Brain Institute, anunta deschiderea primei scoli de business in domeniul sanatatii din Romania. Scoala Brain Academy of Healthcare Management este adresata atat specialistilor din sistemul medical de stat, cat si celor din sistemul medical privat.

Initiativa fundatiei a luat nastere ca raspuns la provocarile sistemului medical actual si are ca scop formarea specifica a celor care ocupa pozitii de management in domeniul sanatatii.

“Sistemul de sanatate are nevoie de reforma. Am vazut manageri care, cu mai multi sau mai putini bani, cu mai multe sau mai putine titluri, reusesc sa faca echipe cu care fac lucruri extraordinare. Foarte multi dintre managerii care sunt acum in spitalele de stat trebuie sa plece”, a mentionat Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii.

Conducerea scolii de business va fi asigurata de catre Ionut Patrahau, decan si dr. Omer Karahan, presedintele de onoare.

Brain Academy se va derula in trei programe distincte:

  • Executive healthcare management este destinat profesionistilor cu minimum doi ani intr-o pozitie de middle management in segmentul medical. Programul se va desfasura bianual si va incepe in februarie 2017 si septembrie 2017, pe parcursul a trei luni si jumatate cu o durata de 12 module.
  • Executive entrepreneurship in healthcare se adreseaza medicilor antrepenori. Programul se va derula in doua sesiuni, incepand cu luna aprilie 2017 si septembrie 2017, iar cursurile se vor desfasura pe o durata de trei luni.
  • Master of healthcare management este un program in constructie ce va pune la dispozitia celor ce debuteaza in domeniul sanatatii cursuri intensive desfasurate pe parcursul unui an.

Pentru sesiunea din februarie a programului Executive healthcare management sunt oferite burse de studii pentru trei tineri manageri care activeaza in sistemul de stat de cel putin trei ani.

"Punem accent pe profesionalismul administrarii medicale si pe setul de abilitati de care are nevoie orice manager din sanatate pentru a-si conduce clinica pe drumul pe care il doreste pacientul roman. (..) Credem ca aceste eforturi vor rezulta in amelioarea sistemului medical romanesc in ansamblu”, a declarat Ionut Patrahau, co-fondator al Brain Institute si decan al Brain Academy of Healthcare Management.

Cursurile Brain Academy se vor derula bianul si vor fi sustinute de o echipa de specialisti din Anglia, Turcia, Italia si Romania. Scoala va acoperi teme precum: strategia in managementul sanatatii, patient care, impatient management, managementul operatiunilor, outpatient management, managementul financiar in healthcare, finantarea sistemului medical, abonamente medicale, marketingul si PR-ul serviciilor de sanatate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri