Romgaz si-a programat pentru 2008 investitii de un miliard de lei, bani ce vor fi cheltuiti pentru achizitionarea a 41 de sonde de prospectiune si in retehnologizare, a declarat, citat de NewsIn, directorul general al Romgaz Iakob Alexa.
El a precizat ca cele 41 de sonde de prospectiune sunt necesare pentru descoperirea de rezerve noi de gaze naturale. Banii investiti in acest proiect includ si punerea in functiune a sondelor.

Programul de investitii pentru 2008 mai cuprinde si realizarea unor depozite de inmagazinare subterana.

"In 2008, vom investi un miliard de lei pentru achizitionarea a 41 de sonde de prospectiune, pentru a descoperi noi rezerve de gaze. In acesti bani vor intra si punerea in functiune a sondelor, dar si retehnologizarea", a spus Iakob.

In legatura cu faptul ca Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA - Medias se afla in negocieri cu doua mari companii din afara, in vederea extinderii pe piata externa, directorul general al Romgaz a precizat ca aceste discutii nu au in vedere compania Mol din Ungaria.

"Nu s-a facut nimic inca, dar vom relua discutiile. Insa nu este vorba de Mol din Ungaria. Deocamdata, nu pot spune din ce tara sunt aceste doua companii", a precizat reprezentantul Romgaz.

Romgaz are si alte proiecte de colaborare cu mari companii din domeniu. In luna noiembrie 2007, directorul de dezvoltare al Romgaz, Gheorghe Radu, declara ca Romgaz si Gazprom vor relua discutiile pe marginea colaborarii in proiectul depozitului de gaze de la Roman-Margineni la mijlocul anului viitor, dupa finalizarea studiului de fezabilitate al acestei capacitati.

Romgaz opereaza in prezent sase depozite de gaze proprii, la Bilciuresti, Urziceni, Balaceanca (toate trei in aproierea Bucurestiului), Sarmasel (aproape de Cluj), Ghercesti (in proximitatea Craiovei) si Cetatea de Balta (in vestul tarii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri