Compania vrea sa deschida o fabrica de separare a gazelor, insa este descurajata de legislatia in domeniu, singulara in Europa
Grupul german Messer si-ar putea consolida prezenta in Romania prin constructia unei fabrici de separare a gazelor, o investitie ce presupune fonduri de circa 25 milioane de euro, a declarat directorul general al Messer Romania Gaz, Wolfgang Indenhuck, citat de agentia Mediafax.

Messer produce si furnizeaza gaze industriale diverse, ca oxigen, azot, heliu, argon, gaze speciale, gaze pentru uzul medicinal si amestecuri.

"Industria noastra se dezvolta concomitent cu celelalte sectoare pentru care furnizam servicii integrate", a spus Indenhuck, aratand ca, in general, marile corporatii care intra pe piata romaneasca se intereseaza in legatura cu existenta unor astfel de furnizori.

Un pas in dezvoltarea activitatilor grupului german va fi realizarea unei unitati de separare a gazelor, Indehuck aratand ca amplasarea unei astfel de fabrici este strategica si depinde de existenta unui client mare.
Pe de alta parte, inceperea acestui proiect este ingreunata de legislatia adoptata dupa accidentul de la Mihailesti.

Printr-o ordonanta emisa la 10 zile dupa incident, Guvernul a interzis transportul marfurilor periculoase pe drumurile publice la sfarsit de saptamana si in timpul noptii.

Reprezentantul Messer considera ca prevederea este singulara in legislatia statelor europene si afecteaza atat activitatea companiilor care transporta gaze industriale cat si a clientilor finali, de cele mai multe ori spitale, sau mari societati industriale.

Indenhuck mai atrage atentia ca de la aceasta prevedere au fost exceptate, ulterior, transportul motorinelor, benzinelor, kerosenului si gazului petrolier lichefiat, ceea ce ar fi un paradox tinand cont ca tocmai aceste substante sunt cele care au provocat cele mai mari catastrofe rutiere.

Compania germana a intrat pe piata romaneasca in 1998 prin infiintarea firmei Messer Romania Gaz SRL, pentru importul, transportul si livrarea de gaze industriale, avand printre clienti firme internationale din domenii diverse, de la cel alimentar la cel industrial.

Pe langa aceasta afacere, grupul a mai constituit cu Energomontaj Bucuresti o societate mixta denumita Messer Energo Gaz, in care participatia germana este de 66%. Firma mixta opereaza o unitate de producere a acetilenei, deschisa la sfarsitul anului trecut la Deva, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro.



Iulian Enache
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri