Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity al Enterprise Investors (EI), a achizionat 100% din lantul de 65 de magazine Profi, unul dintre cele mai extinse retele de retail la nivel local, in urma unei tranzactii cifrate la 66 milioane de euro.
EI va controla 100% din actiunile Profi Rom Food, Albinuta Shops si DT Logistic, vanzatorul fiind Duna Waiting Participation. Echipa de management buy-in cu care EI colaboreaza pentru aceasta investitie este formata din specialisti cu vasta experienta in domeniul retailui, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

“Enterprise Investors considera Profi ca fiind o oportunitate de investitii foarte atractiva, compania urmand sa fie dezvoltata prin continuarea imbunatatirii operatiunilor si, de asemenea, prin deschideri de noi magazine. Am identificat un manager cu o experienta foarte valoroasa, Gunter Grieb, pentru a conduce echipa manageriala de veterani in retail, cu realizari anterioare excelente, care impreuna ne vor ajuta sa ne atingem obiectivele. Gunter Grieb este fostul CEO al Kaufland Romania cu o experienta de 5 ani pe piata romaneasca de retail si care a jucat un rol esential in dezvoltarea de success a retelei Kaufland in Romania,” a spus Cristian Nacu (foto), partener al Enterprise Investors.

Infiintata in 2000, Profi Rom este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania, care opereaza in prezent 65 de magazine in 47 de orase din Romania. Initial, Profi a mers pe un format de discount, ca mai apoi sa se orienteze catre cel de supermarket. Anul trecut, compania a inregistrat vanzari de 150 de milioane de euro, iar pentru anul acesta este estimata o crestere de 40% a incasarilor.

Pentru urmatorii ani, obiectivul polonezilor de la EI este dublarea numarului de magazine si cresterea valorii companiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri