Producatorul de materiale de constructii Somaco Grup Prefabricate, detinut de fondul suedez de investitii Oresa Ventures, a vandut in primele noua luni ale anului aproape 200.000 de mc de BCA (Beton Celular Autoclavizat), echivalentul a doua treimi din capacitatea instalata de productie.
Vanzarile de BCA au avansat cu 37% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

“Am reusit sa obtinem aceasta crestere a vanzarilor de BCA datorita extinderii teritoriale a vanzarilor in judete din Transilvania, a extinderii ofertei prin lansarea in luna iunie a adezivului pentru BCA Somaco, precum si castigarii, in luna august, a unui contract major, prin care am livrat Agentiei Nationale pentru Locuinte 16.764 mc de BCA”, spune Gabriel Colobatiu, directorul general al Somaco Grup Prefabricate.

In perioada ianuarie – septembrie, compania si-a pastrat ritmul de crestere al vanzarilor de BCA din primele sase luni ale anului, respectiv 10%.

Pe baza evolutiei businessului din primele noua luni, producatorul de materiale de constructii si-a imbunatatit estimarea de crestere a cifrei de afaceri la 15-18% comparativ cu 2009, prognozele anterioare indicand o majorare de pana la 10%.

Compania detine trei fabrici, la Adjud, Buzau si Roman, care au suportat investitii de 10 mil. lei (2,4 mil. euro) de la intrarea fondului de investitii in actionariat, in 2008, iar capacitatea anuala lor de productie a crescut de la 200.000 la 300.000 mc de BCA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri