Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Lipsa de cunostinte si ignoranta afecteaza piata bancara locala, in conditiile in care produsele si serviciile de profil sunt putin utilizate comparativ cu alte tari si de cele mai multe ori cumparate "cu ochii inchisi". Astfel, educatia financiara ar putea deveni in curand materie scolara, asa cum era inainte de Al Doilea Razboi Mondial, spun oficialii din domeniu, chestionati de DailyBusiness.ro.

Ziarul Financiar
scrie povestea lui Stefan Gadola, unul din proprietarii EnergoBit: Nici nu visam noi ca de la un fax si 50 de dolari o sa ajungem la 100 mil. euro afaceri.

CEZ Vanzare este la un pas de faliment din cauza datoriilor neachitate de CFR, titreaza Financiarul. Compania de furnizare a electri­citatii CEZ Vanzare, detinuta ce CEZ Romania - grup controlat de statul ceh -, risca sa fie in­chisa din cauza ca societatea de stat CFR nu isi plateste datoria de 330 de milioane de lei inregistrata la ju­matatea acestui an, a declarat ieri Jan Veskrna, pre­sedintele Directoratului CEZ Roma­nia.

Trei banci au fost sanctionate contraventional pentru raportari eronate catre Biroul de Credit, potrivit datelor furnizate capital.ro de Autoritatea Nationala de Supravghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal(ANSPDCP). Bancile nu au anuntat clientii din timp ca pot ajunge pe “lista neagra”.

Dupa trei ani de asteptari, lucrarile de constructie ale centrului comercial ParkLake Plaza, de pe fosta baza Spartac din Titan, vor fi demarate in aceasta toamna, scrie Money.ro. Investitia anuntata acum trei ani a fost de 600 de milioane de euro, insa proiectul a fost regandit dupa problemele juridice intampinate. Noul mall include trei niveluri principale, fata de cinci cate erau planificate initial, cu un spatiu total de 79.000 de mp inchiriabili, cu 40% mai putin.

Ziarul Bursa scrie despre Sorin Ovidiu Vintu, care revine in atentia opiniei publice cu ocazia redeschiderii mai multor dosare penale in care este implicat. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) infirma solutiile de neurmarire penala a lui Sorin Ovidiu Vintu date in dosarele privind FNI, Banca Agricola, Banca de Investitii si Dezvoltare (BID), dar si in cazul falimentului Bancii Romane de Scont (BRS).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri