Comenzile noi din industrie, pe total piata interna si externa, au urcat in septembrie, in termeni nominali, cu 25,4% fata de august si cu 14,5% comparativ cu luna corespunzatoare din 2010, fiind inregistrate cresteri in toate sectoarele de activitate, potrivit datelor INS.
Astfel, in septembrie 2011, comparativ cu luna precedenta, comenzile din industria bunurilor de capital au crescut cu 32,7%, cele din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 22,6%, cele din industria bunurilor intermediare cu 20% si comenzile din industria bunurilor de uz curent cu 14%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Fata de aceeasi luna a anului 2010, comenzile noi din industria bunurilor intermediare au avansat cu 17,4%, cele din industria bunurilor de uz curent cu 15,5%, comenzile din industria bunurilor de capital s-au majorat cu 12,5%, ia cele din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 8,5%.

In primele noua luni ale anului, comenzile noi din industrie au fost cu 17,2% mai mari fata de aceeasi perioada din 2010, datorita cresterilor inregistrate la toate grupele industriale.

In acelasi timp, cifra de afaceri din industrie, pe total piata interna si externa, a crescut in septembrie, in termeni nominali, cu 13,6% fata de august si cu 15,2% comparativ cu aceeasi luna din 2010, datorita majorarilor din industria prelucratoare si industria extractiva, potrivit datelor publicate de INS.

Astfel, in septembrie 2011 comparativ cu luna precedenta, afacerile din industria prelucratoare au urcat cu 13,9%, iar cele din industria extractiva cu 5,3%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele, respectiv de 40,5% in industria bunurilor de capital, de 14,7% in industria bunurilor de folosinta indelungata, de 6,8% in industria bunurilor intermediare, de 4,4% in industria energetica si de 3,3% in industria bunurilor de uz curent.

Raportat la aceeasi luna din 2010, cifra de afaceri din industria extractiva s-a majorat cu 10,9%, iar cea din industria prelucratoare cu 15,4%.

Pe grupe industriale, afacerile din industria energetica au fost cu 25,5% mai mari, cele din industria bunurilor intermediare cu 16,9%, cele din industria bunurilor de capital cu 15,7%, din industria bunurilor de uz curent cu 10,1% si afacerile din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 3,5%.

In perioada ianuarie-septembrie, comparativ cu primele noua luni ale anului trecut, cifra de afaceri din industrie a urcat cu 17,6%, datorita cresterilor de 18,1% din industria prelucratoare si de 7,8% din industria extractiva.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri