Economia SUA a inregistrat o crestere de 4,6% in al doilea trimestru al anului, cel mai rapis avans de la incheierea recesiunii, la jumatatea anului 2009, depasind avansul de 4,2% estimat initial de autoritati, conform datelor publicate vineri de Departamentul pentru Comert, preluate de MarketWatch.

Cresterea economica a fost sustinuta de avansul exporturilor si investitiile companiilor. Americanii au cheltuit totodata mai mult pentru ingrijirea sanatatii, dar efectul acestor cheltuieli a fost anulat de cheltuielile mai mici pentru alte servicii.

Analistii anticipau pentru trimestrul al doilea o crestere revizuita a PIB de 4,7%, arata Mediafax. Cresterea cheltuielilor de consum, principalul motor al economiei americane, a ramas nemodificata, la 2,5%.

Investitiile companiilor, motorul cresterii

Cea mai mare crestere a fost consemnata in cazul investitiilor companiilor, un semnal bun pentru economie, in lunile urmatoare. Cresterea cheltuielilor pentru unitati de productie si cladiri de birouri a fost imbunatatita de la 12,6% la 9,4%, iar cea referitoare la investitiile in echipamente de la 10,7% la 11,2%.

In cazul exporturilor, cresterea a fost modificata de la 10,1% la 11,1%, marcand cea mai buna crestere din ultimii trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri