Ministrul pentru Mediul de Afaceri Florin Jianu a anuntat, pe Facebook, ca demisioneaza din Guvern. "Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!", scrie ministrul, adaugand: "Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!".

"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!", isi incepe ministrul postarea, scrie News.ro.

El precizeaza ca decizia za a fost luata inca din seara sedintei de guvern in care a fost aprobata OUG de modificare a codurilor penale, dar ca a amanat anuntul sperand ca cei care au gresit isi vor repara eroarea.

"Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara eroarea si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util ", spune Jianu, precizand ca si in Guvern, si in PSD sunt oameni pe care ii apreciaza si in a caror buna credinta crede.

El afirma ca se gandeste la viitorul tarii, care "trebuie scris cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna".

"Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!", considera ministrul demisionar.

Gandindu-se la viitorul antreprenorial al acestei tari "cu un potential urias de inovare", Jianu a preciaza ca predictibilitatea si stabilitatea trebuie restabilite urgent.

Celor cu care a lucrat la minister, "oameni onesti" si dornici de schimbare, Florin Jianu le transmite: "Fiti puternici si tineti drumul drept!".

Jianu isi trece in revista si activitatea in Cabinet: acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si ceea ce el numeste "o premiera pentru Romania post-decembrista": un Minister al Antreprenoriatului!

"Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare", precizeaza fostul ministru.

El ii roaga pe cei tentati sa ii foloseasca gestul in scop politic sau propagandistic sau de alta natura care incita sa se abtina.

"Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat", conchide Florin Jianu, precizand ca nu va face declaratii in presa.

Demisia sa intervine la o luna de la preluarea mandatului si la o zi dupa ce alti colaboratori ai Cabinetului si-au anuntat demisiile in semn de protest fata de adoptarea OUG de modificare a codurilor penale. Coordonatorul Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului, secretarul de stat Daniel Sandru, si-a dat demisia din functie alaturi de consilierii sai, acuzandu-l pe premierul Sorin Grindeanu ca prin adoptarea Ordonantei de guvern privind modificarea Codurilor Penale a transformat serviciul public intr-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natura penala. Alaturi de Daniel Sandru au mai demisionat si directorul de cabinet, Cosmin Popa, precum si consilierii Catalina Gabriela Bulborea si Ruxandra Ivan.

De asemenea, tinerii specialisti din domeniul IT cooptati de Guvernul Ciolos intr-un program aflat inca in derulare, prin care primesc burse pentru a gasi solutii de debirocratizare a administratiei publice, au anuntat miercuri ca isi incheie colaborarea cu Executivul condus de Sorin Grindeanu, precizand ca refuza sa isi continue activitatea sub coordonarea actualului Guvern din cauza ordonantei aprobate marti seara care aduce modificari la Codul penal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri