CE a remis un aviz motivat - ultimul pas inainte de actiunea in instanta, prin care cere accelerarea implementarii directivei privind serviciile in Romania si alte unsprezece state membre, sarcina scadenta in decembrie anul trecut, conform unui comunicat al institutiei.
Comisia Europeana (CE) a trimis un aviz motivat statelor membre din partea carora nu a primit notificari cu privire la adoptarea tuturor modificarilor legislative impuse de directiva, si anume Austria, Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Marea Britanie, Romania si Slovenia.

Actiunea Comisiei imbraca forma unui aviz motivat, a doua etapa a procedurii privind incalcarea dreptului Uniunii Europene (infringement). In absenta unui raspuns satisfacator din partea statelor membre in termen de doua luni, Comisia poate deferi cazurile Curtii Europene de Justitie, sustin oficialii CE.

Directiva 2006/123/CE a fost adoptata la sfarsitul anului 2006, iar termenul de implementare in toate statele membre UE a fost 28 decembrie 2009, potrivit NewsIn.

"Perioada de implementare de trei ani s-a incheiat la 28 decembrie 2009. Statele membre vizate au primit din partea Comisiei o prima scrisoare, la sfarsitul lunii ianuarie 2010, prin care li se solicita sa comunice masurile deja adoptate in vederea implementarii directivei privind serviciile," sustin oficialii CE.

Directiva privind serviciile urmareste imbunatatirea functionarii pietei unice a serviciilor transfrontaliere, care constituie in UE principala sursa de crestere economica si de creare de locuri de munca. Directiva invita statele membre UE sa elimine barierele juridice si administrative nejustificate sau disproportionate la crearea unei intreprinderi sau la furnizarea de servicii transfrontaliere in UE.

De asemenea, ea urmareste eliminarea barierelor care afecteaza utilizatorii (consumatori sau intreprinderi) ce doresc sa aiba acces la serviciile furnizate in alt stat membru, se precizeaza in comunicat.

In urma implementarii adecvate a directivei, libertatea de stabilire si libertatea de a presta servicii, prevazute la articolele 49 si 56 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, vor deveni realitate pentru intreprinderile si consumatorii europeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri